Τοπία από Φαγητό (Foodscapes) από τον Carl Warner

23 Σεπτεμβρίου, 2010 | | 1 Σχόλιο

fruit-balloonsΚαταπληκτικές φωτογραφίσεις τοπίων φτιαγμένων από διάφορα φαγητά και τρόφιμα από τον φωτοφράφο Carl Warner. Απίστευτες λήψεις και κατασκευές τοπίων από διαφορα υλικά όπως σκόρδα, λάχανα και ψωμιά.

Δείτε τις καταπληκτικές φωτογραφίες των τοπίων Foodscapes και διαβάστε παρακάτω την συνέντευξη που έδωσε ο ίδιος στο περιοδικό Photography και μας την έστειλε, μετά από επικοινωνία που είχαμε μαζί του και σας την παρουσιάζουμε μεταφρασμένη.

Η Συνέντευξη του Carl Warner για τα Foodscapes:

Πότε ξεκίνησες να είσαι φωτογράφος;

Ξεκίνησα να φωτογραφίζω στα 15 μου και αφού πήγα στο κολλέγιο έγινα βοηθός φωτογράφου για ένα χρόνο στα 22 μου. Μετά όταν έγινα 23 έγινα επαγγελματίας φωτογράφος και δούλευα στον τομέα της διαφήμισης.

Πότε ξεκίνησες να φωτογραφίζεις τρόφιμα;

Πολλές δουλειές που έκανα για διαφημίσεις σχετιζόταν με τρόφιμα, αλλά έψαχνα για κάτι διαφορετικό και ασυνήθιστο, κάτι που κανείς δεν είχε κάνει πριν. Αυτό ήταν που με έκανε να ασχοληθώ με το project των Foodscapes (τοπία από τρόφιμα).

Ποιος/Τι ήταν η πηγή έμπνευσής σου για να κάνεις αυτή τη φωτογράφιση;

Αγαπούσα τη δουλειά των Roger Dean και Patrick Woodroffe καθώς δημιουργούσανε τοπία και άλλους κόσμους από την φαντασία τους. Επίσης ταινίες όπως τη «Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων» και η «Charlie and the Chocolate Factory» με ενέπνευσαν.

Πως μπόρεσες να κάνεις αυτές τις φωτογραφίσεις να δείχνουν τόσο αληθινές; Έχεις κάποιες ιδιαίτερες τεχνικές γι’αυτό;

Επειδή αγαπώ την φωτογράφιση τοπίων καθώς και την φωτογράφιση αντικειμένων και την εργασία σε στούντιο, ξέρω για το φως και πώς να το χρησιμοποιήσω για να δημιουργήσω ατμόσφαιρα στις φωτογραφίσεις. Νομίζω ότι οι φωτογραφίες δείχνουν πολύ αληθινές γιατί χρησιμοποίησα το φυσικό φως για να ενισχύσω τις σκηνές και να τις κάνω ρεαλιστικότερες και ομορφότερες ταυτόχρονα.

Μπορείς να μου πεις περισσότερα για την προετοιμασία της φωτογράφισης;

Ξεκίνησα φαντάζοντας πως θα έδειχνε το τοπίο μέσα στο μυαλό μου και μετά το σχεδίασα στο χαρτί. Μετά επικοινώνησα με την ομάδα μου για να τους δείξω τι ήθελα να φτιάξω και με βοήθησαν να φτιάξω το τοπίο από τρόφιμα να δείχνει όπως στο σχέδιό μου.

Δούλεψα πάνω σε ένα μεγάλο τραπέζι όπου χαράζαμε τα υλικά για να δημιουργήσουμε τους λόφους και τα βουνά τα οποία καλύψαμε με τρόφιμα. Κάποιες φορές χρησιμοποιήσαμε και ρηχές λεκάνες για δημιουργήσουμε μια λίμνη ή ένα ποτάμι. Όσο μεγαλύτερο ήταν το σκηνικό που δημιουργούσαμε, τόσο καλύτερο βάθος και η προοπτική που πετυχαίναμε. Τέλος διαλέγαμε τα καλύτερα και πιο φρέσκα υλικά που μπορούσαμε να βρούμε για να έχουμε το καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα.

Τι είδη τροφίμων χρησιμοποιείς περισσότερο στις φωτογραφίες;

Όλα εξαρτώνται από τι είδος τοπίου φτιάχνω. Αν είναι ιταλικό τοπίο χρησιμοποιώ ιταλικά υλικά για φαγητό, και αν είναι κινέζικο, πάω και ψωνίζω από την China Town. Έτσι τα προϊόντα που χρησιμοποιώ εξαρτώνται από το τοπίο που προσπαθώ να φτιάξω.

Παρακαλώ, πες μας, πόσα είναι τα περισσότερα μπρόκολα που χρησιμοποιήσατε για ένα τοπίο.
Δεν θυμάμαι ακριβώς, γύρω στα 70-100

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετώπισες κατά την φωτογράφιση των τοπίων;

Το βασικό πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν ότι τα φρέσκα τρόφιμα που χρησιμοποιούσα στα σκηνικά των τοπίων, χαλούσαν γρήγορα από τα φώτα και έπρεπε να κάνουμε τη φωτογράφιση πολύ γρήγορα, κάτι που έκανε τη δουλειά πολύ δύσκολη.

Ποια φωτογραφία πιστεύεις ότι είναι η καλύτερη που έχεις τραβήξει;

Μου αρέσει περισσότερο, πάντα, αυτή που τράβηξα τελευταία. Μου αρέσουν όλες για διαφορετικούς λόγους, αλλά πιστεύω ότι η αγαπημένη μου για την ώρα είναι η νέα «Chinese Junk» φωτογραφία που έκανα για το Φεστιβάλ «Festival Walk».

Τι φαγητό σου αρέσει περισσότερο στο Hong Kong?

Δεν μπορώ να πω αφού ακόμη δεν έχω πάει εκεί, αλλά μου αρέσει πολύ η Κινέζικη και Ταϋλανδέζικη κουζίνα και ανυπομονώ να δοκιμάσω μερικά καλά εστιατόρια. Δεν είναι και από τους πιο θαρραλέους στο φαγητό και έτσι δεν περιμένω να φάω κάποια από τα εξωτικά και ασυνήθιστα υλικά για μένα, αλλά θα μου αρέσει πολύ να πάω στην αγορά και να βρω υλικά τα οποία θα μπορώ να τα χρησιμοποιήσω στο επόμενο Foodscape μου.

Ευχαριστούμε πολύ τον φωτογράφο Carl Warner για την άδεια του να χρησιμοποιήσουμε τις φωτογραφίες του και διάθεσή του να μας εξυπηρετίσει σε ότι του ζητήσαμε καθώς και το γραφείο αντιπροσώπων του στην Ευρώπη, erica-z.com, που μας έφερε σε επαφή μαζί του.

Σχετικά Άρθρα:

Μοιράσου το...

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS
1 σχόλιο
  1. Πρωτότυπη ανάρτηση με εντυπωσιακές φωτογραφίες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να ακούσουμε τη γνώμη σας.

 
QR code