Tips για ανακαίνιση κουζίνας εστιατορίου.

5 Απριλίου, 2012 | | Χωρίς Σχόλια

Η ανακαίνιση μιας κουζίνας εστιατορίου διαφέρει αρκετά από μία ανακαίνιση κουζίνας σπιτιού. Η σπιτική κουζίνα σχεδιάζεται με γνώμονα να εξυπηρετεί τις οικογενειακές ανάγκες ή τις ανάγκες μεμονωμένων ατόμων. Από την άλλη η κουζίνα των εστιατορίων θα πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων των εστιατορίων και των ιδιοκτητών τους καθώς και να καλύπτει τους κανόνες ασφαλείας και αποφυγής ατυχημάτων.

Πριν ξεκινήσετε την ανακαίνιση ενός τέτοιου χώρου θα πρέπει να σχεδιάσετε προσεκτικά και να λάβετε υπόψη το design, τον εξοπλισμό αλλά και την ασφάλεια του χώρου.

Το design της κουζίνας

Για να αποφασίσετε τι είδους σχέδιο θα ακολουθήσετε κατά την ανακαίνιση, θα πρέπει να λάβετε υπόψη το στυλ του χώρου σας αλλά και το budget που διαθέτετε. Προσπαθήστε να έχετε στο μυαλό σας την διαδικασία παραγωγής του φαγητού. Από την αποθήκευση, στην ετοιμασία και στο σερβίρισμα. Ακολουθήστε μία σειρά στην δημιουργία της νέας σας κουζίνας λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και την χρηστικότητα του χώρου.

Έτσι θα έχετε τα μέγιστα οφέλη από το προσωπικό σας, με ένα οργανωμένο και θετικό χώρο. Εκτονώνοντας πολλές φορές τα νεύρα και την συμφόρηση μέσα στην κουζίνα (σύνηθες φαινόμενο στις κουζίνες χώρων εστίασης).

Αν η κουζίνα είναι εμφανής στο κοινό φροντίστε να δίνετε την καλύτερη δυνατή εντύπωση, σχεδιάζοντάς την ώστε να αφήνει την καλύτερη εντύπωση στους πελάτες σας.

Μιλήστε με κάποιον επαγγελματία. Πείτε του το τι σκέφτεστε, τα θέλω και το budget σας. Συζητήστε θέματα όπως τον κατάλληλο φωτισμό, τον εξοπλισμό, τη λειτουργικότητα αλλά και την εξαέρωση και τις συνθήκες εργασίας του χώρου.

 

Ο εξοπλισμός της κουζίνας

Ετοιμάστε μία λίστα με τον εξοπλισμό που θα θέλατε να έχετε στην νέα σας, ανανεωμένη κουζίνα. Υπολογίστε το κόστος αλλά και την συχνότητα χρήσης του κάθε εξοπλισμού. Συμπεριλάβετε χώρους προετοιμασίας του φαγητού, φούρνους, ψυγεία και καταψύκτες, χώρο για ποτήρια, πιάτα και άλλα, ίσως πιο ειδικευμένα, εργαλεία της δουλειάς σας.

Να έχετε στο νου σας, καθώς ανακαινίζετε την κουζίνα του εστιατορίου σας, ότι πρέπει να μεγιστοποιήσετε την αποτελεσματικότητα του χώρου σας. Κάθε χώρος μπορεί να διαμορφωθεί έτσι ώστε να είναι και πλήρως λειτουργικός αλλά και σχετικά άνετος για οργανωμένη εργασία.

Η σωστή τοποθέτηση του εξοπλισμού είναι πολύ μεγάλης σημασίας, μιας και θα μπορεί να μειώσει δραστικά τους χρόνους παρασκευής φαγητού, να βοηθήσει στην σωστή λειτουργία της κουζίνας και να μη δημιουργεί συμφόρηση σε ώρες αιχμής.

 

Η ασφάλεια της κουζίνας.

 Τέλος η νέα σας κουζίνα θα πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανόνες ασφαλείας καθώς και τους κανόνες εργασίας. Έτσι καλό θα είναι να ανανεώσετε της οδηγίες για ασφαλή χρήση του χώρου και ενημερώσετε το προσωπικό σας. Θα πρέπει να περιλαμβάνουν την ασφαλή χρήση και αποθήκευση του φαγητού, την καθαριότητα του χώρου αλλά και την σωστή χρήση των αντικειμένων που μπορούν να τραυματίσουν –όπως τα μαχαίρια- καθώς επίσης την πυρασφάλεια.

Θα γίνει προφανώς έλεγχος από δημόσιες αρχές όσον αφορά την υγιεινή και την ασφάλεια της κουζίνας. Έτσι φροντίστε να τηρείτε τους κανόνες και θα σας βοηθήσει να αποφύγετε ατυχήματα και δυσάρεστες εκπλήξεις!

 

Αυτό είναι ένα guest post από το  alectoranakainisi.gr.
Μία εταιρία που ειδικεύεται στις ανακαινίσεις στην Θεσσαλονίκη τα τελευταία 30 χρόνια

Μοιράσου το...

  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Γράψτε το σχόλιό σας

Θα θέλαμε να ακούσουμε τη γνώμη σας.

 
QR code