Συστατικά
1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
2 1/4 κουταλάκια μαγιά
3 1/2 φλυτζάνια αλεύρι
2 κουταλάκια ελαιόλαδο
2 κουταλάκια αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 1/4 κουταλάκια μαγιά
3 1/2 φλυτζάνια αλεύρι
2 κουταλάκια ελαιόλαδο
2 κουταλάκια αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
Οδηγίες Μαγειρέματος
Βάζουμε το ζεστό νερό σε ένα μπωλ και προσθέτουμε τη μαγιά. Το αφήνουμε για 5\' λεπτά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Μετά το 5λεπτο ανακατεύουμε αν χρειαστεί για να διαλυθεί τελείως.
Προσθέτουμε το λάδι, το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε (σε ένα mixer ή στο χέρι) μέχρι να γίνει το μείγμα ελαστικό και να μη κολλάει.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα άλλο μπωλ που πριν έχουμε βάλει λάδι ώστε να μην κολλήσει η ζύμη.
Σκεπάζουμε το μπωλ μας με ένα καπάκι και το τοποθετούμε σε ένα ζεστό μέρος του σπιτιού (πχ κοντά στο καλοριφέρ) για 1 με 1μιση ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Η ζύμη μας είναι έτοιμη. Τώρα μπορούμε ετοιμάσουμε μια πίτσα της αρεσκείας μας ή να καταψύξουμε τη ζύμη σε ένα αεροστεγές τάπερ.
Προσθέτουμε το λάδι, το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε (σε ένα mixer ή στο χέρι) μέχρι να γίνει το μείγμα ελαστικό και να μη κολλάει.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα άλλο μπωλ που πριν έχουμε βάλει λάδι ώστε να μην κολλήσει η ζύμη.
Σκεπάζουμε το μπωλ μας με ένα καπάκι και το τοποθετούμε σε ένα ζεστό μέρος του σπιτιού (πχ κοντά στο καλοριφέρ) για 1 με 1μιση ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Η ζύμη μας είναι έτοιμη. Τώρα μπορούμε ετοιμάσουμε μια πίτσα της αρεσκείας μας ή να καταψύξουμε τη ζύμη σε ένα αεροστεγές τάπερ.
25/02/2008
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: