Πίτσα με μελιτζάνα, προσούτο και βασιλικό

Συστατικά

3 ψήφοι
4.0 από 53 ψήφοι
1/2 δόση ζύμη για πίτσα
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 φλυτζάνι τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη
1 φλυτζάνι τρίμματα φέτας
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
6 φέτες προσούτο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
αλάτι και πιπέρι
λίγο αλεύρι
Πίτσα με μελιτζάνα, προσούτο και βασιλικό
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 5' λεπτά μέχρι να γίνει λίγο διάφανο. Προσθέτουμε τα κυβάκια μελιτζάνας και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 5' λεπτά ακόμα.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 8' λεπτά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε το βασιλικό. Βγάζουμε απ'τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε ένα ταψάκι, πασπαλίζοντάς το με αλεύρι και απλώνουμε πάνω τη ζύμη. Πάνω στη ζύμη απλώνουμε τη σάλτσα μελιτζάνας και πασπαλίζουμε τη φέτα και τη μοτσαρέλα.

Ψήνουμε την πίτσα για 15' με 20' λεπτά στους 230' βαθμούς κελσίου μέχρι να ροδίσει.

Τέλος βγάζουμε απο το φούρνο την πίτσα και γαρνίρουμε με το προσούτο.

Καλή όρεξη
Από Foodland 17/11/2009
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code