Συστατικά
1/2 δόση ζύμη για πίτσα
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 φλυτζάνι τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη
1 φλυτζάνι τρίμματα φέτας
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
6 φέτες προσούτο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
αλάτι και πιπέρι
λίγο αλεύρι
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 φλυτζάνι τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη
1 φλυτζάνι τρίμματα φέτας
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
6 φέτες προσούτο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
αλάτι και πιπέρι
λίγο αλεύρι
Οδηγίες Μαγειρέματος
Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 5' λεπτά μέχρι να γίνει λίγο διάφανο. Προσθέτουμε τα κυβάκια μελιτζάνας και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 5' λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 8' λεπτά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε το βασιλικό. Βγάζουμε απ'τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε ένα ταψάκι, πασπαλίζοντάς το με αλεύρι και απλώνουμε πάνω τη ζύμη. Πάνω στη ζύμη απλώνουμε τη σάλτσα μελιτζάνας και πασπαλίζουμε τη φέτα και τη μοτσαρέλα.
Ψήνουμε την πίτσα για 15' με 20' λεπτά στους 230' βαθμούς κελσίου μέχρι να ροδίσει.
Τέλος βγάζουμε απο το φούρνο την πίτσα και γαρνίρουμε με το προσούτο.
Καλή όρεξη
Προσθέτουμε τις ντομάτες και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 8' λεπτά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε το βασιλικό. Βγάζουμε απ'τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε ένα ταψάκι, πασπαλίζοντάς το με αλεύρι και απλώνουμε πάνω τη ζύμη. Πάνω στη ζύμη απλώνουμε τη σάλτσα μελιτζάνας και πασπαλίζουμε τη φέτα και τη μοτσαρέλα.
Ψήνουμε την πίτσα για 15' με 20' λεπτά στους 230' βαθμούς κελσίου μέχρι να ροδίσει.
Τέλος βγάζουμε απο το φούρνο την πίτσα και γαρνίρουμε με το προσούτο.
Καλή όρεξη
17/11/2009
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: