Συστατικά
(για δύο πίτσες)
8226; 35 γραμ. μαγιά μπύρας
8226; 4 κουταλιές σούπας πολύ χλιαρό νερό
8226; Ελάχιστη ζάχαρη
8226; 4 ½ φλιτζάνια τσαγιού ( ½ κιλό αλεύρι)
8226; 4 κουταλιές σούπας λάδι
8226; 1 κουταλάκι τσαγιού κοφτό αλάτι
8226; ½ φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα
8226; ½ φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
8226; 400 γραμ. κιμάς από βοδινό
8226; 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
8226; 2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
8226; 250 γραμ. μανιτάρια σε φετάκια
8226; 1 κύβος ζωμός βοδινού 250 γραμ.
8226; 250 γραμ. γραβιέρα ή κασέρι
8226; 1 φλιτζάνι τσαγιού περίπου κέτσαπ
8226; ½ φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
8226; ρίγανη
8226; 35 γραμ. μαγιά μπύρας
8226; 4 κουταλιές σούπας πολύ χλιαρό νερό
8226; Ελάχιστη ζάχαρη
8226; 4 ½ φλιτζάνια τσαγιού ( ½ κιλό αλεύρι)
8226; 4 κουταλιές σούπας λάδι
8226; 1 κουταλάκι τσαγιού κοφτό αλάτι
8226; ½ φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα
8226; ½ φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
8226; 400 γραμ. κιμάς από βοδινό
8226; 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
8226; 2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
8226; 250 γραμ. μανιτάρια σε φετάκια
8226; 1 κύβος ζωμός βοδινού 250 γραμ.
8226; 250 γραμ. γραβιέρα ή κασέρι
8226; 1 φλιτζάνι τσαγιού περίπου κέτσαπ
8226; ½ φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
8226; ρίγανη

Οδηγίες Μαγειρέματος
• Διαλύουμε τη μαγιά με το νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
• Ετοιμάζουμε τη ζύμη με το αλεύρι, τη μαγιά, το λάδι, το αλάτι, το γάλα και το νερό.
• Την αφήνουμε σκεπασμένη ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.
• Σωτάρουμε τον κιμά και τα κρεμμύδια με μια κουταλιά βούτυρο.
• Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το πιπέρι και το ζωμό.
• Αφήνουμε το μίγμα να σιγοψηθεί για 25 λεπτά περίπου.
• Ανοίγουμε τη ζύμη σε δύο πίτες με διάμετρο 34 περίπου εκατ. και τις στρώνουμε σε δύο ρηχά ταψιά Νο 30 (βουτυρωμένα).
• Διπλώνουμε γύρω τις άκρες για να γίνει ένα πλαίσιο.
• Βάζουμε μέσα το μίγμα του κιμά, τη γραβιέρα ξυσμένη στον τρίφτη του κρεμμυδιού και την κέτσαπ.
• Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και με λίγη ρίγανη.
• Ψήνουμε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για 20΄περίπου.
• Ετοιμάζουμε τη ζύμη με το αλεύρι, τη μαγιά, το λάδι, το αλάτι, το γάλα και το νερό.
• Την αφήνουμε σκεπασμένη ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.
• Σωτάρουμε τον κιμά και τα κρεμμύδια με μια κουταλιά βούτυρο.
• Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το πιπέρι και το ζωμό.
• Αφήνουμε το μίγμα να σιγοψηθεί για 25 λεπτά περίπου.
• Ανοίγουμε τη ζύμη σε δύο πίτες με διάμετρο 34 περίπου εκατ. και τις στρώνουμε σε δύο ρηχά ταψιά Νο 30 (βουτυρωμένα).
• Διπλώνουμε γύρω τις άκρες για να γίνει ένα πλαίσιο.
• Βάζουμε μέσα το μίγμα του κιμά, τη γραβιέρα ξυσμένη στον τρίφτη του κρεμμυδιού και την κέτσαπ.
• Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και με λίγη ρίγανη.
• Ψήνουμε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για 20΄περίπου.
04/06/2008
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: