Πίτσα Ρομάνα

Συστατικά

0 ψήφοι
0.0 από 50 ψήφοι
(για δύο πίτσες)
• 35 γραμ. μαγιά μπύρας
• 4 κουταλιές σούπας πολύ χλιαρό νερό
• Ελάχιστη ζάχαρη
• 4 ½ φλιτζάνια τσαγιού ( ½ κιλό αλεύρι)
• 4 κουταλιές σούπας λάδι
• 1 κουταλάκι τσαγιού κοφτό αλάτι
• ½ φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό γάλα
• ½ φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
• 400 γραμ. κιμάς από βοδινό
• 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
• 2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
• 250 γραμ. μανιτάρια σε φετάκια
• 1 κύβος ζωμός βοδινού 250 γραμ.
• 250 γραμ. γραβιέρα ή κασέρι
• 1 φλιτζάνι τσαγιού περίπου κέτσαπ
• ½ φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
• ρίγανη
Δεν υπάρχει προεπισκόπηση
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

• Διαλύουμε τη μαγιά με το νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
• Ετοιμάζουμε τη ζύμη με το αλεύρι, τη μαγιά, το λάδι, το αλάτι, το γάλα και το νερό.
• Την αφήνουμε σκεπασμένη ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.
• Σωτάρουμε τον κιμά και τα κρεμμύδια με μια κουταλιά βούτυρο.
• Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το πιπέρι και το ζωμό.
• Αφήνουμε το μίγμα να σιγοψηθεί για 25 λεπτά περίπου.
• Ανοίγουμε τη ζύμη σε δύο πίτες με διάμετρο 34 περίπου εκατ. και τις στρώνουμε σε δύο ρηχά ταψιά Νο 30 (βουτυρωμένα).
• Διπλώνουμε γύρω τις άκρες για να γίνει ένα πλαίσιο.
• Βάζουμε μέσα το μίγμα του κιμά, τη γραβιέρα ξυσμένη στον τρίφτη του κρεμμυδιού και την κέτσαπ.
• Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και με λίγη ρίγανη.
• Ψήνουμε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για 20΄περίπου.
Από Anasia 04/06/2008
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code