Βασική ζύμη πίτσας

Συστατικά

4 ψήφοι
3.5 από 54 ψήφοι

Συνταγή για 2 πίτες πίτσας των 30εκ.


1 κουταλιά της σούπας ξερή μαγιά
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
2 ½ με 3 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
Ελαιόλαδο για το μπολ
Λίγο καλαμποκάλευρο.

Βασική ζύμη πίτσας
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Σε ένα μεγάλο μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο ζεστό νερό. Προσθέτουμε 1½ φλιτζάνι  αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ένα μεγάλο κουτάλι. Ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι και το υπόλοιπο λάδι και δουλεύουμε το μίγμα μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.

Απλώνουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε  για 5 λεπτά, προσθέτοντας κι άλλο αλεύρι αν η ζύμη κολλάει.

Πλύνουμε το ίδιο μπολ και αλείφουμε το εσωτερικό του με λάδι. Βάζουμε πάλι τη ζύμη στο μπολ και τη γυρίζουμε μία φορά για να πάρει λάδι και από πάνω. Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα της κουζίνας και την αφήνουμε μία ώρα να φουσκώσει.

Όταν η ζύμη διπλασιαστεί σε όγκο, τη ζυμώνουμε λίγο και τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια. Σε μια επίπεδη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη για 1 λεπτό και μετά την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά σ' ένα μπολ ή ταψί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250ο και πασπαλίζουμε ένα τετράγωνο ή ένα κλασσικό ταψί πίτσας με λίγο καλαμποκάλευρο για να μην κολλήσει η πίτσα.

Παίρνουμε τη μια μπάλα της ζύμης, την απλώνουμε στο ταψί και τη σπρώχνουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια. Με ένα πινέλο λαδώνουμε τη ζύμη και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας.

Τη δεύτερη μπάλα της ζύμης μπορούμε να τη φυλάξουμε στην κατάψυξη για άλλη φορά.

Από Anasia 16/11/2012
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code