Συστατικά
(για 8-10 κομμάτια)
1. 500 γρ. φύλλο
2. 1 ½ κιλό μοσχαράκι
3. 100 γρ. κεφαλοτύρι (χονδροτριμμένο)
4. 5 καρώτα
5. 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
6. 1 μέτριο κρεμμύδι
7. 1/2 ματσάκι μαϊντανό
8. 2 μέτριες ντομάτες
9. Αλάτι, πιπέρι
1. 500 γρ. φύλλο
2. 1 ½ κιλό μοσχαράκι
3. 100 γρ. κεφαλοτύρι (χονδροτριμμένο)
4. 5 καρώτα
5. 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
6. 1 μέτριο κρεμμύδι
7. 1/2 ματσάκι μαϊντανό
8. 2 μέτριες ντομάτες
9. Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες Μαγειρέματος
• Κόβουμε το κρέας σε πολύ μικρά κομμάτια και το βράζουμε για 30 λεπτά.
• Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το κρεμμύδι, τρίβουμε το τυρί και τις ντομάτες, λιώνουμε τα καρώτα και τα βάζουμε όλα σε ένα γυάλινο μπολ μαζί με το κρέας, το οποίο έχουμε πασπαλίσει με αλάτι και πιπέρι.
• Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά.
• Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα, αφού τα έχουμε αλείψει πρώτα με λάδι.
• Στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση.
• Τη σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, επίσης λαδωμένα.
• Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με το υπόλοιπο λάδι, τη χαράζουμε σε τετράγωνα κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο νερό και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40-45 λεπτά περίπου.
• Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το κρεμμύδι, τρίβουμε το τυρί και τις ντομάτες, λιώνουμε τα καρώτα και τα βάζουμε όλα σε ένα γυάλινο μπολ μαζί με το κρέας, το οποίο έχουμε πασπαλίσει με αλάτι και πιπέρι.
• Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά.
• Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα, αφού τα έχουμε αλείψει πρώτα με λάδι.
• Στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση.
• Τη σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, επίσης λαδωμένα.
• Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με το υπόλοιπο λάδι, τη χαράζουμε σε τετράγωνα κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο νερό και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40-45 λεπτά περίπου.
10/10/2008
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: