Κέικ με Καρότα και Αμύγδαλα

Συστατικά

3 ψήφοι
4.0 από 53 ψήφοι
* 75 gr. Άσπρα αμύγδαλα
* 1 πορτοκάλι
* 300 gr. καρότα
* 3 αυγά
* 150 gr. Βούτυρο ή μαργαρίνη
* 200 gr. Ζάχαρη
* 175 gr. Αλεύρι για κέικ που φουσκώνει μόνο του
* 1 κουταλιά τσαγιού κανέλα
* 1 ελάχιστο μοσχοκάρυδο
* 1 ελάχιστο γαρίφαλο
* 1 κουταλιά τσαγιού μπέικιν πάουντερ
* Άχνη ζάχαρης
* Φόρμα για κέικ (22 cm)
Κέικ με Καρότα και Αμύγδαλα
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165?C. Χτυπάμε με γουδί τα αμύγδαλα σε μικρά κομματάκια. Πλένουμε την φλούδα από πορτοκάλι με κρύο νερό. Με ένα κοφτερό μικρό μαχαιράκι κόβουμε σε λεπτές φέτες την φλούδα και τη βάζουμε σε ένα μπόλ με κρύο νερό. Την υπόλοιπη φλούδα τη τρίβουμε στον τρίφτη. Προσθέτουμε τον χυμό του μισού πορτοκαλιού. Τρίβουμε στον τρίφτη τα καρότα και τα ψιλοκόβουμε. Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και το ασπράδι.

Βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ. Στο μπόλ βάζουμε βούτυρο, ζάχαρη, 3 κρόκους των αβγών, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά και τα χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να γίνει κρεμώδες μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι για κέικ που φουσκώνει μόνο του και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε σιγά-σιγά στο μείγμα.

Στο άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια του αυγού. Αναμιγνύουμε τα αμύγδαλα και το τριμμένο καρότο και ολόκληρο το μείγμα το βάζουμε στη φόρμα του κέικ.

Τοποθετούμε τη φόρμα στη μέση του φούρνου και ψήνουμε το κέικ για περίπου 45 λεπτά. (165?C.) Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να να κρυώσει μέσα στη φόρμα.

Τοποθετούμε το κέικ σε πιατέλα και την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Καλή όρεξη.
Από Foodland 31/10/2009
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code