Φανουρόπιτα

Συστατικά

0 ψήφοι
0.0 από 50 ψήφοι
• ½ κιλό αλεύρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
12 κουταλιές της σούπας χυμός πορτοκαλιού
100 γραμ.(μισό φλιτζάνι του τσαγιού) σταφίδα μαύρη
100 γραμ σταφίδα ξανθιά
150 γραμ. καρύδια κοπανισμένα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
• Ξύσμα λεμονιού
Δεν υπάρχει προεπισκόπηση
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Σε μία λεκάνη βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό του πορτοκαλιού με τη σόδα και το ξύσμα του λεμονιού.

Τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να γίνουν όλα μαζί ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Ρίχνουμε το αλεύρι, λίγο-λίγο, τις σταφίδες, τα καρύδια και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη ωραία και μαλακή.

Τη βάζουμε σε λαδωμένο και ελαφρά αλευρωμένο ταψί, τη στρώνουμε να έχει παντού το ίδιο πάχος και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο .

Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει.
Κρύα την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και την κόβουμε σε κομμάτια.

Η Φανουρόπιτά μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!
Από Anasia 03/02/2010
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code