Κέικ με Σοκολάτα

Συστατικά

6 ψήφοι
3.5 από 56 ψήφοι
350 γραμ. αλεύρι
175 γραμ. βούτυρο
350 γραμ. ζάχαρη
5 αυγά
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες τριμμένη σοκολάτα υγείας
1 βανίλια
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
Κέικ με Σοκολάτα
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Δουλεύουμε το βούτυρο (χωρίς να το λειώσουμε) μέχρις ότου να γίνει σαν κρέμα, κατόπιν δουλεύοντας συνεχώς προσθέτουμε τη ζάχαρη και όταν λειώσει τους κρόκους ένα-ένα, το γάλα κρύο, τη βανίλια και λίγο-λίγο το αλεύρι.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ενώνουμε με το μίγμα ανασηκώνοντας απαλά τη μάζα από κάτω προς τα πάνω.

Χωρίζουμε λιγότερο από το μισό μίγμα και προσθέτουμε τη σοκολάτα.

Αλείφουμε με βούτυρο μια φόρμα του κέικ και την πασπαλίζουμε με αλεύρι.

Ρίχνουμε μέσα το μισό άσπρο μίγμα, κατόπιν το σοκολατένιο και από πάνω το υπόλοιπο άσπρο.

Πιάνουμε τη φόρμα με τα δύο μας χέρια και τη χτυπάμε στο τραπέζι μέχρις όπου να βγει επάνω στην επιφάνεια και σοκολατένιο μίγμα.

Σκεπάζουμε τη φόρμα με μια βουτυρωμένη λαδόκολλα και ψήνουμε το κέικ σε μέτριο φούρνο για 45-50 λεπτά. Όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε.

Σημείωση: Η φόρμα δεν πρέπει να γεμίσει περισσότερο από τα ¾ του ύψους της.

Καλή όρεξη
Από Anasia 21/04/2010
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code