Στεφάνι Φρανκφούρτης

Συστατικά

2 ψήφοι
3.0 από 52 ψήφοι
100 γρ. βούτυρο η μαργαρίνη
150 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
½ μπουκαλάκι άρωμα από λεμόνι η ρούμι
150 γρ. αλεύρι
50 γρ. μαγειρικό λίπος
2 κοφτά κουταλάκια γλυκού μπέικιν- πάουντερ

Γέμιση
½ λίτρο γάλα
100 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
200 γρ. βούτυρο
μαρμελάδα αγριοκέρασο
Πραλίνα αμυγδάλου
50 γρ. βούτυρο
60 γρ. ζάχαρη
125 γρ τριμμένα αμύγδαλα
Στεφάνι Φρανκφούρτης
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και το άρωμα μέχρι να γίνουν κρέμα. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το λίπος και το μπέικιν ,τα προσθέτουμε στο μίγμα και τα χτυπάμε όλα μαζί. Χύνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη στεφανοειδή φόρμα και ψήνουμε στους 160ο C για 40-45 λεπτά.

Φτιάχνουμε μια κρέμα από το γάλα, τη ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου. Όσο κρυώνει, την ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Χτυπάμε το βούτυρο σε κρέμα και το προσθέτουμε στην κρύα κρέμα λίγο-λίγο.

Λειώνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα ζεσταίνουμε όλα μαζί ανακατεύοντας μέχρι να γίνει η μάζα ανοικτή κίτρινη. Μετά τη βάζουμε σε λαδόχαρτο και αφού κρυώσει την κοπανίζουμε σε μικρά κομμάτια.

Αφού κρυώσει καλά το κέικ, το κόβουμε διαγώνια 2 φορές και την εκάστοτε πάνω κομμένη φέτα την αλείφουμε με τη μαρμελάδα.

Γεμίζουμε το κέικ με το μισό της κρέμας, με τα 2/3 του άλλου μισού τα αλείφουμε γύρω-γύρω και τα πασπαλίζουμε με την πραλίνα. Το έτοιμο στεφάνι το διακοσμούμε με το υπόλοιπο της κρέμας και τα γκλασαρισμένα κεράσια.
Από Foodland 23/06/2010
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code