Συστατικά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες μαύρες και ξανθές
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι (ελαιόλαδο)
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ ή ρούμι
4 κουταλάκια του γλυκού Baikin
2 κουτάλια της σούπας φλούδα ξυστή πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες μαύρες και ξανθές
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι (ελαιόλαδο)
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ ή ρούμι
4 κουταλάκια του γλυκού Baikin
2 κουτάλια της σούπας φλούδα ξυστή πορτοκαλιού

Οδηγίες Μαγειρέματος
• Χτυπάμε πολύ καλά τη ζάχαρη με το λάδι.
• Προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού, εν συνεχεία το κονιάκ ή το ρούμι και τις σταφίδες.
• Ενώ δουλεύουμε το μίγμα, προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με τη φλούδα του πορτοκαλιού και τη Baikin.
• Αδειάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα αλειμμένη με λάδι.
• Ψήνουμε στους 180ο για μία περίπου ώρα.
• Αφού ψηθεί, βγάζουμε το κέικ προσεκτικά από τη φόρμα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
• Προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού, εν συνεχεία το κονιάκ ή το ρούμι και τις σταφίδες.
• Ενώ δουλεύουμε το μίγμα, προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με τη φλούδα του πορτοκαλιού και τη Baikin.
• Αδειάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα αλειμμένη με λάδι.
• Ψήνουμε στους 180ο για μία περίπου ώρα.
• Αφού ψηθεί, βγάζουμε το κέικ προσεκτικά από τη φόρμα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
25/09/2008
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: