Συστατικά
1/2 φαρίνα και άλλη τόση ποσότητα αλεύρι ολικής αλέσεως
1 ποτήρι λάδι
2/3 του ποτηριού ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα 1,5% λιπαρά ή 1 γιαούρτι έως 5% λιπαρά
4 μεγάλα μήλα
1/4 του ποτηριού καρύδια
1/4 του ποτηριού σταφίδες μαύρες και ξανθές
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
4 αυγά
Κανέλα και βανίλια
1 ποτήρι λάδι
2/3 του ποτηριού ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα 1,5% λιπαρά ή 1 γιαούρτι έως 5% λιπαρά
4 μεγάλα μήλα
1/4 του ποτηριού καρύδια
1/4 του ποτηριού σταφίδες μαύρες και ξανθές
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
4 αυγά
Κανέλα και βανίλια

Οδηγίες Μαγειρέματος
• Xτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το αλεύρι, το γάλα, και τη βανίλια.
• Κόβουμε τα μήλα σε ψιλές φέτες.
• Παίρνουμε ένα ταψί 28 εκατ. και ρίχνουμε το μισό υλικό από το αρχικό μίγμα.
• Στη συνέχεια στρώνουμε από πάνω τα μήλα, αφού τα πασπαλίσουμε με δύο κουταλιές ζάχαρη, τις σταφίδες, τα καρύδια και μία κουταλιά κανέλα.
• Προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε στους 170-200 βαθμούς Κελσίου περίπου για τρία τέταρτα της ώρας.
• Κόβουμε τα μήλα σε ψιλές φέτες.
• Παίρνουμε ένα ταψί 28 εκατ. και ρίχνουμε το μισό υλικό από το αρχικό μίγμα.
• Στη συνέχεια στρώνουμε από πάνω τα μήλα, αφού τα πασπαλίσουμε με δύο κουταλιές ζάχαρη, τις σταφίδες, τα καρύδια και μία κουταλιά κανέλα.
• Προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε στους 170-200 βαθμούς Κελσίου περίπου για τρία τέταρτα της ώρας.
12/11/2008
Γράψε την Κριτική σου