Συστατικά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι πετιμέζι
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
½ ποτήρι κονιάκ
1,5 κιλό αλεύρι
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι πετιμέζι
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
½ ποτήρι κονιάκ
1,5 κιλό αλεύρι

Οδηγίες Μαγειρέματος
Βάζουμε σε μια λεκάνη το λάδι, τη ζάχαρη και το πετιμέζι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το χυμό πορτοκαλιού μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη μαγειρική σόδα.
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200° για 20' μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρός και τα σερβίρουμε.
Καλή όρεξη
Προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το χυμό πορτοκαλιού μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη μαγειρική σόδα.
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200° για 20' μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρός και τα σερβίρουμε.
Καλή όρεξη
22/05/2009
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου