Συστατικά
• 100 γραμ. ζάχαρη
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού χυμό λεμονιού
• Ξύσμα λεμονιού
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό
• 5 γραμ. αμμωνία
• 75 γραμ. βούτυρο ή λάδι
• 600γραμ. αλεύρι
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού χυμό λεμονιού
• Ξύσμα λεμονιού
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό
• 5 γραμ. αμμωνία
• 75 γραμ. βούτυρο ή λάδι
• 600γραμ. αλεύρι
Οδηγίες Μαγειρέματος
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο μέχρι να κάψει.
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και στο κέντρο του ανοίγουμε λακκούβα όπου ρίχνουμε το καυτό βούτυρο.
Ανακατεύουμε αρχικά με μια σπάτουλα και κατόπιν με το χέρι μας (αφού έχει κρυώσει το βούτυρο).
Κάνουμε πάλι λακκούβα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι, την αμμωνία διαλυμένη στο χλιαρό νερό, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού.
Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά, ώστε να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε, τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα (ή αν θέλουμε στρώνουμε λαδόκολλα) και τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά.
Καλή Όρεξη!
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και στο κέντρο του ανοίγουμε λακκούβα όπου ρίχνουμε το καυτό βούτυρο.
Ανακατεύουμε αρχικά με μια σπάτουλα και κατόπιν με το χέρι μας (αφού έχει κρυώσει το βούτυρο).
Κάνουμε πάλι λακκούβα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι, την αμμωνία διαλυμένη στο χλιαρό νερό, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού.
Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά, ώστε να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε, τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα (ή αν θέλουμε στρώνουμε λαδόκολλα) και τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά.
Καλή Όρεξη!
17/02/2010
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: