Κουλουράκια Λεμονιού

Συστατικά

11 ψήφοι
3.3 από 511 ψήφοι
100 γραμ. ζάχαρη
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού χυμό λεμονιού
• Ξύσμα λεμονιού
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό
5 γραμ. αμμωνία
75 γραμ. βούτυρο ή λάδι
600γραμ. αλεύρι
Κουλουράκια Λεμονιού
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το βούτυρο μέχρι να κάψει.
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και στο κέντρο του ανοίγουμε λακκούβα όπου ρίχνουμε το καυτό βούτυρο.

Ανακατεύουμε αρχικά με μια σπάτουλα και κατόπιν με το χέρι μας (αφού έχει κρυώσει το βούτυρο).

Κάνουμε πάλι λακκούβα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι, την αμμωνία διαλυμένη στο χλιαρό νερό, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού.

Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά, ώστε να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε, τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα (ή αν θέλουμε στρώνουμε λαδόκολλα) και τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά.

Καλή Όρεξη!
Από Anasia 17/02/2010
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code