Συστατικά
( για 50 κουλουράκια)
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού άσπρο κρασί αρετσίνωτο ή μηλόξυδο
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
• 1 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
• ½ κιλό αλεύρι
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού άσπρο κρασί αρετσίνωτο ή μηλόξυδο
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
• 1 κουταλάκι του γλυκού μπαίκιν πάουντερ
• ½ κιλό αλεύρι
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες Μαγειρέματος
Χτυπάμε το λάδι μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για να διαλυθεί καλά.Προσθέτουμε σιγά-σιγά το κρασί ή το ξύδι και τον χυμό του πορτοκαλιού.
Κοσκινίζουμε σε λεκάνη αλεύρι και μπαίκιν πάουντερ και τα ρίχνουμε στο μίγμα.
Ζυμώνουμε, πλάθουμε στρογγυλά κουλουράκια και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Τα βάζουμε σε ελαφρά λαδωμένη λαμαρίνα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175ο για 25-30 λεπτά.
Κοσκινίζουμε σε λεκάνη αλεύρι και μπαίκιν πάουντερ και τα ρίχνουμε στο μίγμα.
Ζυμώνουμε, πλάθουμε στρογγυλά κουλουράκια και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Τα βάζουμε σε ελαφρά λαδωμένη λαμαρίνα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175ο για 25-30 λεπτά.
24/03/2010
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου