Κουλουράκια με σουσάμι

Συστατικά

3 ψήφοι
4.3 από 53 ψήφοι
1300 γραμ. αλεύρι μαλακό

320 γραμ. λάδι

320 γραμ. ζάχαρη

480 γραμ. κονιάκ

450 γραμ. σουσάμι

2 κουταλιές της σούπας μαστίχα (ούζο)

2 κουταλάκια του γλυκού σόδα

1 κουταλιά σούπας κανέλα

½ χυμό λεμονιού
Δεν υπάρχει προεπισκόπηση
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

• Βάζουμε το λάδι στη φωτιά να κάψει καλά.

• Το κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα τον χυμό του λεμονιού.

• Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε και ρίχνουμε εκεί το λάδι.

• Όταν κρυώσει αρχίζουμε να τρίβουμε το αλεύρι.

• Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλα και τελευταία τη σόδα, αφού προηγουμένως την έχουμε διαλύσει στη μαστίχα (ποτό).

• Ζυμώνουμε καλά, η ζύμη πρέπει να γίνει μαλακή.

• Πλάθουμε σε μικρά σχεδιάκια, τα τυλίγουμε μέσα στο σουσάμι και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.

• Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο επί 20 λεπτά της ώρας.
Από Anasia 25/09/2008
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code