Συστατικά
2 κιλά μελιτζάνες
3 φλιτζάνια του τσαγιού λάδι
2 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα ή αλεσμένα
½ φλιτζάνι του τσαγιού ξύδι
3 σκέλιδες σκόρδο
Αλεύρι, αλάτι
3 φλιτζάνια του τσαγιού λάδι
2 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα ή αλεσμένα
½ φλιτζάνι του τσαγιού ξύδι
3 σκέλιδες σκόρδο
Αλεύρι, αλάτι

Οδηγίες Μαγειρέματος
• Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες μακρόστενες.
• Τις ζεματάμε και τις στραγγίζουμε.
• Τις αλατίζουμε, τις αλευρώνουμε και τις τοποθετούμε σε ταψί.
• Ρίχνουμε από πάνω ένα φλιτζάνι λάδι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
• Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σκορδαλιά.
• Δηλαδή κοπανίζουμε ή αλέθουμε τα καρύδια.
• Κοπανίζουμε το σκόρδο.
• Μέσα σε μία λεκανίτσα χτυπάμε καλά το σκόρδο, το αλάτι, τα καρύδια, προσθέτοντας συνεχώς λάδι και ξύδι, έως ότου τελειώσουν.
• Προσθέτουμε τη σκορδαλιά επάνω από τις μισοψημένες μελιτζάνες και τις ξαναβάζουμε στο φούρνο, για να ψηθούν για μισή ώρα περίπου.
• Τις ζεματάμε και τις στραγγίζουμε.
• Τις αλατίζουμε, τις αλευρώνουμε και τις τοποθετούμε σε ταψί.
• Ρίχνουμε από πάνω ένα φλιτζάνι λάδι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
• Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σκορδαλιά.
• Δηλαδή κοπανίζουμε ή αλέθουμε τα καρύδια.
• Κοπανίζουμε το σκόρδο.
• Μέσα σε μία λεκανίτσα χτυπάμε καλά το σκόρδο, το αλάτι, τα καρύδια, προσθέτοντας συνεχώς λάδι και ξύδι, έως ότου τελειώσουν.
• Προσθέτουμε τη σκορδαλιά επάνω από τις μισοψημένες μελιτζάνες και τις ξαναβάζουμε στο φούρνο, για να ψηθούν για μισή ώρα περίπου.
25/09/2008
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: