Μελιτζάνες ψητές φούρνου με σκορδαλιά

Συστατικά

3 ψήφοι
3.7 από 53 ψήφοι
2 κιλά μελιτζάνες

3 φλιτζάνια του τσαγιού λάδι

2 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα ή αλεσμένα

½ φλιτζάνι του τσαγιού ξύδι

3 σκέλιδες σκόρδο

Αλεύρι, αλάτι
Δεν υπάρχει προεπισκόπηση
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

• Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες μακρόστενες.

• Τις ζεματάμε και τις στραγγίζουμε.

• Τις αλατίζουμε, τις αλευρώνουμε και τις τοποθετούμε σε ταψί.

• Ρίχνουμε από πάνω ένα φλιτζάνι λάδι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

• Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σκορδαλιά.

• Δηλαδή κοπανίζουμε ή αλέθουμε τα καρύδια.

• Κοπανίζουμε το σκόρδο.

• Μέσα σε μία λεκανίτσα χτυπάμε καλά το σκόρδο, το αλάτι, τα καρύδια, προσθέτοντας συνεχώς λάδι και ξύδι, έως ότου τελειώσουν.

• Προσθέτουμε τη σκορδαλιά επάνω από τις μισοψημένες μελιτζάνες και τις ξαναβάζουμε στο φούρνο, για να ψηθούν για μισή ώρα περίπου.
Από Anasia 25/09/2008
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code