Συστατικά
(για 4-5 άτομα)
1. 1 κιλό αρακάς
2. 6 μέτριες αγκινάρες
3. 3 κρεμμύδια
4. 3 καρώτα
5. 1 ματσάκι άνηθο
6. ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
7. 2 λεμόνια
8. Αλάτι, πιπέρι
1. 1 κιλό αρακάς
2. 6 μέτριες αγκινάρες
3. 3 κρεμμύδια
4. 3 καρώτα
5. 1 ματσάκι άνηθο
6. ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
7. 2 λεμόνια
8. Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες Μαγειρέματος
• Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις ρίχνουμε σε νερό με το χυμό ενός λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
• Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες, τα καρώτα σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε τον άνηθο.
• Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια, τα καρώτα και μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε και τον αρακά.
• Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε 1 ½ ποτήρι νερό ζεστό, τις αγκινάρες κομμένες στη μέση, αλάτι πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει.
• Μόλις ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέτουμε το λάδι, τον άνηθο και τον χυμό ενός λεμονιού.
• Ανακατεύουμε, αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση και σερβίρουμε.
• Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες, τα καρώτα σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε τον άνηθο.
• Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια, τα καρώτα και μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε και τον αρακά.
• Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε 1 ½ ποτήρι νερό ζεστό, τις αγκινάρες κομμένες στη μέση, αλάτι πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει.
• Μόλις ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέτουμε το λάδι, τον άνηθο και τον χυμό ενός λεμονιού.
• Ανακατεύουμε, αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση και σερβίρουμε.
10/10/2008
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: