Αρακάς λαδερός με αγκινάρες

Συστατικά

1 ψήφος
5.0 από 51 ψήφος
(για 4-5 άτομα)
1. 1 κιλό αρακάς

2. 6 μέτριες αγκινάρες

3. 3 κρεμμύδια

4. 3 καρώτα

5. 1 ματσάκι άνηθο

6. ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

7. 2 λεμόνια

8. Αλάτι, πιπέρι
Δεν υπάρχει προεπισκόπηση
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

• Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις ρίχνουμε σε νερό με το χυμό ενός λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

• Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες, τα καρώτα σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε τον άνηθο.

• Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια, τα καρώτα και μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε και τον αρακά.

• Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε 1 ½ ποτήρι νερό ζεστό, τις αγκινάρες κομμένες στη μέση, αλάτι πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει.

• Μόλις ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέτουμε το λάδι, τον άνηθο και τον χυμό ενός λεμονιού.

• Ανακατεύουμε, αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση και σερβίρουμε.
Από Anasia 10/10/2008
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code