Συστατικά
για 4-6 άτομα)
1. 1 λάχανο (2-2 ½ κιλά)
2. 1 μεγάλο κρεμμύδι
3. 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4. 1 φλιτζάνι
5. 3 ώριμες ντομάτες
6. Αλάτι, πιπέρι
1. 1 λάχανο (2-2 ½ κιλά)
2. 1 μεγάλο κρεμμύδι
3. 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4. 1 φλιτζάνι
5. 3 ώριμες ντομάτες
6. Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες Μαγειρέματος
• Καθαρίζουμε το λάχανο, το πλένουμε και το κόβουμε σε κομμάτια(αν θέλουμε το ζεματάμε λίγο).
• Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε.
• Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρά με λίγο σε μια κατσαρόλα.
• Ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και δύο ποτήρια νερό.
• Μόλις αρχίσουν να βράζουν, ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για 10 λεπτά περίπου.
• ΄Επειτα, προσθέτουμε το λάχανο και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί τα υλικά για άλλα 10 λεπτά περίπου.
• Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό.
• Μόλις ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά.
• Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε.
• Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρά με λίγο σε μια κατσαρόλα.
• Ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και δύο ποτήρια νερό.
• Μόλις αρχίσουν να βράζουν, ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για 10 λεπτά περίπου.
• ΄Επειτα, προσθέτουμε το λάχανο και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί τα υλικά για άλλα 10 λεπτά περίπου.
• Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό.
• Μόλις ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά.
10/10/2008
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: