Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Συστατικά

0 ψήφοι
0.0 από 5 0 ψήφοι
· 1 κιλό χταπόδι
· 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
· 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
· 4 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
· ½ ματσάκι μαϊντανό
· ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
· 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
· 12 φύλλα δάφνης
· Αλάτι – πιπέρι
Δεν υπάρχει προεπισκόπηση
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Καθαρίζεται το χταπόδι, αφαιρείτε το δόντι και τα μάτια του,
χωρίζετε τη σακούλα από τα πλοκάμια του και το κόβετε σε
κομματάκια. Το ξεπλένετε με άφθονο νερό και το αφήνετε να
στραγγίσει.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα, τσιγαρίζετε τα
κρεμμύδια, προσθέτετε το χταπόδι και ανακατεύετε για 3 – 4
λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τις ντομάτες και 2
φλιτζάνια νερό. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τη δάφνη και το
μαϊντανό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει, με σκεπασμένη
την κατσαρόλα

Μόλις μαλακώσει το χταπόδι, ελέγχετε εάν υπάρχει αρκετό
ζουμί στην κατσαρόλα και ρίχνετε το μακαρονάκι. Ανακατεύετε
και βράζετε, μέχρι να μαγειρευτούν τα ζυμαρικά. Σε αυτό το
σημείο χρειάζεται συνεχώς ανακάτεμα, για να μην κολλήσουν
τα ζυμαρικά, στο πάτο της κατσαρόλας.

Σερβίρετε σε μερίδες και εάν θέλετε, πασπαλίζετε με
φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Από Foodland 06/11/2009
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code