Καλαμάρι Καλοκαιρινό

Συστατικά

0 ψήφοι
0.0 από 50 ψήφοι
4 μεγάλα καλαμάρια
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
2 φλιτζάνια του τσαγιού τριμμένη φέτα
½ φλιτζάνι του τσαγιού ξινομυζήθρα
½ φλιτζάνι του τσαγιού κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
1 ψιλοκομμένη κίτρινη πιπεριά
1 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
1 κουταλιά της σούπας πολτό ελιάς
αλάτι
πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα:
αρωματικό λάδι
φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
ντοματίνια
φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα
Δεν υπάρχει προεπισκόπηση
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα πλένουμε.

Στο πίσω μέρος κάνουμε μια μικρή τρύπα με ψαλίδι ώστε να πάρουν αέρα όταν θα τα γεμίσουμε από μπροστά και τα αφήνουμε ανάποδα για να στραγγίσουν.

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους.

Μ’ ένα κουταλάκι γεμίζουμε ένα ένα τα καλαμάρια με το μίγμα του μπολ και κλείνουμε το άνοιγμα με μια οδοντογλυφίδα.

Ψήνουμε τα καλαμάρια στη σχάρα για 7 περίπου λεπτά την κάθε πλευρά.

Μόλις ψηθούν, τα περιχύνουμε με αρωματικό λάδι και φρέσκο βασιλικό τα οποία έχουμε χτυπήσει σε πηχτή σάλτσα.

Σερβίρονται με ντοματίνια και φύλλα ρόκας.
Από Foodland 01/12/2010
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code