Συστατικά
4 καλαμάρια(θράψαλα) μετρια.
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι(Καρολίνα)
2 πράσινα κρεμμυδάκια
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
2 κουτ. της σούπας σάλτσα ντομάτας
λάδι
αλάτι
δυόσμο
πιπέρι κόκκινο και μαύρο
ρίγανη
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι(Καρολίνα)
2 πράσινα κρεμμυδάκια
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
2 κουτ. της σούπας σάλτσα ντομάτας
λάδι
αλάτι
δυόσμο
πιπέρι κόκκινο και μαύρο
ρίγανη
Οδηγίες Μαγειρέματος
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμάρια. Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια και τα σοτάρουμε στο λάδι με τα κρεμμυδάκια, την σάλτσα, τις πιπεριές, τη ρίγανη και το πιπέρι.
Στη συνεχεία προσθέτουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό και τα βράζουμε περίπου 15λεπτα.
Πλένουμε το ρύζι και τον δυόσμο και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα σοτάροντας το με τα άλλα υλικά για 2-3 λεπτά (αν θέλουμε προσθέτουμε ακόμη λίγο νερό).
Αφού γίνει η γέμισή μας, με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα καλαμάρια, τα κλείνουμε από πάνω με μια οδοντογλυφιδα, τα βάζουμε στην κατσαρολα, προσθετουμε 2 φλιτζάνια νερό, λιγο λάδι και λίγο αλάτι και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μίση ώρα.
Καλή επιτυχία!!!!
Σημείωση: Τα καλαμάρια γίνονται στην κατσαρολα. Εαν επιθυμείτε στον φουρνο, προτιμηστε γάστρα με καπακι. Η διαδικασία είναι η ίδια.
Στη συνεχεία προσθέτουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό και τα βράζουμε περίπου 15λεπτα.
Πλένουμε το ρύζι και τον δυόσμο και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα σοτάροντας το με τα άλλα υλικά για 2-3 λεπτά (αν θέλουμε προσθέτουμε ακόμη λίγο νερό).
Αφού γίνει η γέμισή μας, με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα καλαμάρια, τα κλείνουμε από πάνω με μια οδοντογλυφιδα, τα βάζουμε στην κατσαρολα, προσθετουμε 2 φλιτζάνια νερό, λιγο λάδι και λίγο αλάτι και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μίση ώρα.
Καλή επιτυχία!!!!
Σημείωση: Τα καλαμάρια γίνονται στην κατσαρολα. Εαν επιθυμείτε στον φουρνο, προτιμηστε γάστρα με καπακι. Η διαδικασία είναι η ίδια.
05/12/2010
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: