Συστατικά
1. 1 μέτριο χταπόδι
2. 2 κιλά χόρτα (αυτά που παίρνουμε κυρίως για τις πίτες)
3. 2 κρεμμύδια
4. Λίγο ελαιόλαδο
5. 2 ποτήρια του κρασιού λευκό κρασί
2. 2 κιλά χόρτα (αυτά που παίρνουμε κυρίως για τις πίτες)
3. 2 κρεμμύδια
4. Λίγο ελαιόλαδο
5. 2 ποτήρια του κρασιού λευκό κρασί

Οδηγίες Μαγειρέματος
• Πλένουμε καλά το χταπόδι, το βάζουμε σε κατσαρόλα ρίχνοντας επάνω λίγο ξύδι, χωρίς να προσθέσουμε νερό (θα βγάλει το ίδιο υγρά) και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
• Στη συνέχεια, σε άλλο σκεύος, έχουμε βάλει λάδι και τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια.
• Προσθέτουμε τα χόρτα για να τσιγαριστούν και αυτά καλά.
• Μετά από λίγη ώρα προσθέτουμε το χταπόδι, αφού το έχουμε κόψει σε κομμάτια και συνεχίζουμε το βράσιμο.
• Όταν το φαγητό κοντεύει να γίνει το σβήνουμε με το κρασί,το οποίο αφήνει ένα υπέροχο άρωμα και μια ιδιαίτερη γεύση.
• Στη συνέχεια, σε άλλο σκεύος, έχουμε βάλει λάδι και τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια.
• Προσθέτουμε τα χόρτα για να τσιγαριστούν και αυτά καλά.
• Μετά από λίγη ώρα προσθέτουμε το χταπόδι, αφού το έχουμε κόψει σε κομμάτια και συνεχίζουμε το βράσιμο.
• Όταν το φαγητό κοντεύει να γίνει το σβήνουμε με το κρασί,το οποίο αφήνει ένα υπέροχο άρωμα και μια ιδιαίτερη γεύση.
01/10/2008
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: