Μαρμελάδα Ροδάκινο-Δαμάσκηνο (χωρίς πηκτίνη)

Συστατικά

0 ψήφοι
0.0 από 50 ψήφοι
1. 5 φλιτζάνια του τσαγιού πολτό από κόκκινα δαμάσκηνα

2. 4 φλιτζάνια του τσαγιού πολτό από ροδάκινα

3. 8 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη

4. 1 λεμόνι ολόκληρο κομμένο σε πολύ λεπτά κομματάκια.
Δεν υπάρχει προεπισκόπηση
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Προετοιμασία φρούτου.

• Καθαρίζουμε τις φλούδες, αφαιρούμε τα κουκούτσια και από τα δύο φρούτα και περνούμε από τον μύλο.

Χρόνος βρασμού.

• Μετράμε τον πολτό των φρούτων με ένα φλιτζάνι του τσαγιού και με το ίδιο φλιτζάνι μετράμε και τη ζάχαρη.

• Όλα μαζί τα βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα και τα τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.

• Προσθέτουμε τα κομματάκια. του λεμονιού.

• Από την στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει, οπότε έχει φθάσει στην θερμοκρασία των 105ο αρχίζουμε να μετράμε το χρόνο βρασμού, ο οποίος δεν πρέπει να είναι ούτε μικρότερος αλλά ούτε περισσότερες από 10 λεπτά.

• Συσκευασία σε βάζα.

• Όταν η θερμοκρασία της μαρμελάδας κατεβεί από τους 105ο βαθμούς στους 85ο, τότε την αδειάζουμε προσεκτικά μέσα σε γυάλινα (πυρέξ) βάζα.

• Στο στόμιο του βάζου αφήνουμε κενό χώρο 1 εκατοστό.

• Τα κλείνουμε και τα αναποδογυρίζουμε ώστε να αποστειρωθεί και το καπάκι.

• Μετά από 5 λεπτά τα επαναφέρουμε στην αρχική τους θέση.

• Όταν κρυώσουν τα βάζα, τα αποθηκεύουμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
Από Anasia 12/11/2008
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code