Συστατικά
1. 5 φλιτζάνια του τσαγιού πολτό από κόκκινα δαμάσκηνα
2. 4 φλιτζάνια του τσαγιού πολτό από ροδάκινα
3. 8 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
4. 1 λεμόνι ολόκληρο κομμένο σε πολύ λεπτά κομματάκια.
2. 4 φλιτζάνια του τσαγιού πολτό από ροδάκινα
3. 8 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
4. 1 λεμόνι ολόκληρο κομμένο σε πολύ λεπτά κομματάκια.

Οδηγίες Μαγειρέματος
Προετοιμασία φρούτου.
• Καθαρίζουμε τις φλούδες, αφαιρούμε τα κουκούτσια και από τα δύο φρούτα και περνούμε από τον μύλο.
Χρόνος βρασμού.
• Μετράμε τον πολτό των φρούτων με ένα φλιτζάνι του τσαγιού και με το ίδιο φλιτζάνι μετράμε και τη ζάχαρη.
• Όλα μαζί τα βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα και τα τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.
• Προσθέτουμε τα κομματάκια. του λεμονιού.
• Από την στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει, οπότε έχει φθάσει στην θερμοκρασία των 105ο αρχίζουμε να μετράμε το χρόνο βρασμού, ο οποίος δεν πρέπει να είναι ούτε μικρότερος αλλά ούτε περισσότερες από 10 λεπτά.
• Συσκευασία σε βάζα.
• Όταν η θερμοκρασία της μαρμελάδας κατεβεί από τους 105ο βαθμούς στους 85ο, τότε την αδειάζουμε προσεκτικά μέσα σε γυάλινα (πυρέξ) βάζα.
• Στο στόμιο του βάζου αφήνουμε κενό χώρο 1 εκατοστό.
• Τα κλείνουμε και τα αναποδογυρίζουμε ώστε να αποστειρωθεί και το καπάκι.
• Μετά από 5 λεπτά τα επαναφέρουμε στην αρχική τους θέση.
• Όταν κρυώσουν τα βάζα, τα αποθηκεύουμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
• Καθαρίζουμε τις φλούδες, αφαιρούμε τα κουκούτσια και από τα δύο φρούτα και περνούμε από τον μύλο.
Χρόνος βρασμού.
• Μετράμε τον πολτό των φρούτων με ένα φλιτζάνι του τσαγιού και με το ίδιο φλιτζάνι μετράμε και τη ζάχαρη.
• Όλα μαζί τα βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα και τα τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.
• Προσθέτουμε τα κομματάκια. του λεμονιού.
• Από την στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει, οπότε έχει φθάσει στην θερμοκρασία των 105ο αρχίζουμε να μετράμε το χρόνο βρασμού, ο οποίος δεν πρέπει να είναι ούτε μικρότερος αλλά ούτε περισσότερες από 10 λεπτά.
• Συσκευασία σε βάζα.
• Όταν η θερμοκρασία της μαρμελάδας κατεβεί από τους 105ο βαθμούς στους 85ο, τότε την αδειάζουμε προσεκτικά μέσα σε γυάλινα (πυρέξ) βάζα.
• Στο στόμιο του βάζου αφήνουμε κενό χώρο 1 εκατοστό.
• Τα κλείνουμε και τα αναποδογυρίζουμε ώστε να αποστειρωθεί και το καπάκι.
• Μετά από 5 λεπτά τα επαναφέρουμε στην αρχική τους θέση.
• Όταν κρυώσουν τα βάζα, τα αποθηκεύουμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
12/11/2008
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: