Κολοκυθοκεφτέδες

Συστατικά

1 ψήφος
3.0 από 51 ψήφος
650 γραμ. κολοκυθάκια
4-5 κουταλιές της σούπας γαλέτα
1 κρεμμύδι μέτριο
1 χούφτα κεφαλοτύρι τριμμένο ή γραβιέρα
1 αυγό
• Αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη
• Αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα
Κολοκυθοκεφτέδες
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Διαλέγουμε κολοκυθάκια ούτε πολύ μεγάλα ούτε πολύ μικρά (μέτρια).

Κόβουμε λίγο τα άκρα τους, τα ξύνουμε-αν θέλουμε-με ένα μαχαίρι και τα πλένουμε.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό με λίγο αλάτι. Μόλις το νερό πάρει βράση ρίχνουμε τα κολοκυθάκια μαζί με λίγο δυόσμο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν.

Όταν τα κολοκυθάκια βράσουν, τα αδειάζουμε σε ένα τρυπητό και τα αφήνουμε αρκετή ώρα για να στραγγίσουν καλά.

Τρίβουμε το κρεμμύδι, το βράζουμε με δύο κουταλιές της σούπας νερό σε ένα τηγανάκι και μετά το σωτάρωμε με λίγο λάδι.

Πολτοποιούμε κολοκυθάκια και στον πουρέ, που σχηματίζεται, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι ή τη γραβιέρα, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, το αυγό, γαλέτα-όση πάρει- ανάλογα με το υγρό, που θα έχουν τα κολοκυθάκια και τα ζυμώνουμε καλά.

Στη συνέχεια τα πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε στο λάδι.

Καλή Όρεξη!

Σημ: Τα κολοκυθάκια, όπως τα βράσαμε μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε και για σαλάτα.
Από Anasia 27/01/2010
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code