Συστατικά
• 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
• 3-4 σκελίδες σκόρδο
• 2/3 κούπας καρύδια
• 1/2 κούπα ελαιόλαδο
• 2-3 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
• ½ κουτ. γλυκού αλάτι
• ½-1 κούπα ζεστό νερό (ανάλογα με το πόσο ρευστή θέλουμε τη σκορδαλιά)
• 3-4 σκελίδες σκόρδο
• 2/3 κούπας καρύδια
• 1/2 κούπα ελαιόλαδο
• 2-3 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
• ½ κουτ. γλυκού αλάτι
• ½-1 κούπα ζεστό νερό (ανάλογα με το πόσο ρευστή θέλουμε τη σκορδαλιά)

Οδηγίες Μαγειρέματος
Μουλιάζουμε και στύβουμε το ψωμί (χωρίς την κόρα). Βάζουμε στο Multi τα καρύδια μαζί με το σκόρδο, το αλάτι και τα αλέθουμε.
Προσθέτουμε το μουλιασμένο ψωμί,και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε το λάδι σιγά-σιγά ,να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά και να δώσει ένα λείο μίγμα και κατόπιν το χυμό του λεμονιού.
Ζεσταίνουμε το νερό.
Αδειάζουμε το έτοιμο μίγμα σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε το ζεστό νερό ανακατεύοντας συνεχώς τη σκορδαλιά, μέχρι να αποκτήσει ομοιόμορφη ρευστή μορφή.
Προσθέτουμε το μουλιασμένο ψωμί,και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε το λάδι σιγά-σιγά ,να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά και να δώσει ένα λείο μίγμα και κατόπιν το χυμό του λεμονιού.
Ζεσταίνουμε το νερό.
Αδειάζουμε το έτοιμο μίγμα σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε το ζεστό νερό ανακατεύοντας συνεχώς τη σκορδαλιά, μέχρι να αποκτήσει ομοιόμορφη ρευστή μορφή.
28/03/2010
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου