Συστατικά
Υλικά για τη γέμιση:
1 κιλό γλυκιά μυζήθρα
1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
4 αυγά
Υλικά για το φύλλο:
½ κιλό αλεύρι
1½ ποτήρι χλιαρό νερό
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
Υλικά για το γαρνίρισμα:
1 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό μέλι
κανέλα τριμμένη
1 κιλό γλυκιά μυζήθρα
1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
4 αυγά
Υλικά για το φύλλο:
½ κιλό αλεύρι
1½ ποτήρι χλιαρό νερό
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
Υλικά για το γαρνίρισμα:
1 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό μέλι
κανέλα τριμμένη
Οδηγίες Μαγειρέματος
Ζυμώνουμε πρώτα όλα μαζί τα υλικά της γέμισης και μετά ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο.
Ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο και με ένα ροδάκι το κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια περίπου στο μέγεθος που έχει ένα μικρό πιατάκι.
Γεμίζουμε το κάθε κομμάτι με μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση και τι κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου, πιέζοντας την ένωση με ένα πιρούνι για να κλείσει καλά.
Αφού ετοιμάσουμε όλα τα ραφιόλια, τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.
Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να στραγγίσουν.
Στη συνέχεια τα περιχύνουμε με χλιαρό μέλι, τα πασπαλίζουμε με κανέλα και τα σερβίρουμε.
Ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο και με ένα ροδάκι το κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια περίπου στο μέγεθος που έχει ένα μικρό πιατάκι.
Γεμίζουμε το κάθε κομμάτι με μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση και τι κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου, πιέζοντας την ένωση με ένα πιρούνι για να κλείσει καλά.
Αφού ετοιμάσουμε όλα τα ραφιόλια, τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.
Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να στραγγίσουν.
Στη συνέχεια τα περιχύνουμε με χλιαρό μέλι, τα πασπαλίζουμε με κανέλα και τα σερβίρουμε.
01/12/2010
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: