Συστατικά
2 κιλά ρεβίθια
αλεύρι
250 γραμ. λάδι
1 κουτ. Γλυκού σόδα
2 ξερά κρεμμύδια
πιπέρι
3-4 φύλλα δάφνης
λεμόνι
Ζύμη του καπακιού:
νερό
αλεύρι χοντρό
αλεύρι
250 γραμ. λάδι
1 κουτ. Γλυκού σόδα
2 ξερά κρεμμύδια
πιπέρι
3-4 φύλλα δάφνης
λεμόνι
Ζύμη του καπακιού:
νερό
αλεύρι χοντρό
Οδηγίες Μαγειρέματος
Το πρωί βάζουμε τα ρεβύθια σε μια λεκάνη με νερό και σόδα.
Γεμίζουμε την λεκάνη με νερό μέχρι να σκεπαστούν τα ρεβύθια.
Το βράδυ τα πλένουμε και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα.
Ψιλοκόβουμε τα δυο κρεμμύδια και μαζί με τη δάφνη, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και το κλείνουμε γύρω γύρω με ζύμη που πρέπει να είναι σφιχτή ώστε να μην εξατμίζεται το νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Ψήνουμε όλη τη νύχτα στο φούρνο σε χαμηλή φωτιά.
Σερβίρονται με λεμόνι.
Γεμίζουμε την λεκάνη με νερό μέχρι να σκεπαστούν τα ρεβύθια.
Το βράδυ τα πλένουμε και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα.
Ψιλοκόβουμε τα δυο κρεμμύδια και μαζί με τη δάφνη, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και το κλείνουμε γύρω γύρω με ζύμη που πρέπει να είναι σφιχτή ώστε να μην εξατμίζεται το νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Ψήνουμε όλη τη νύχτα στο φούρνο σε χαμηλή φωτιά.
Σερβίρονται με λεμόνι.
01/12/2010
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: