Ντολμάδες

Συστατικά

2 ψήφοι
2.5 από 52 ψήφοι
3/4 του κιλού άπαχος Κιμάς μοσχαρίσιος
1/4 του κιλού Αμπελόφυλλα.
1 μεγάλο ξερό Κρεμμύδι
1 ματσάκι Ανιθο
1 κουτάλι σούπας Δυόσμο
3 κουτάλια σούπας Λάδι
1 φλυτζανάκι του καφέ Ρύζι Γλασέ
300 γρ. άπαχο Γιαούρτι
Αλάτι
Πιπέρι
Ντολμάδες
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Πλένουμε καλά τα αμπελόφυλλα και τα ζεματίζουμε σε καυτό νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει λίγο χυμό λεμονιού και αλάτι.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι, τον άνηθο και τον δυόσμο και τα ανακατεύουμε με τον κιμά και το ρίζι. Μετά προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Πέρνουμε ένα ένα τα κληματόφυλλα από την ανάποδη και βάζουμε μία κουταλιά του γλυκού από τη γέμιση. Το τυλίγουμε για να πάρει το σχήμα από ένα μακρόστενο ντολμαδάκι.

Τα τοποθετούμε στη σειρά στην κατσαρόλα και ρίχνουμε δύο ποτήρια νερό από πάνω.

Τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο που να εφαρμόζει πάνω στα ντολμαδάκια μας και βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας για περίπου 40 λεπτά.

Τα σερβίρουμε με άπαχο γιαούρτι ή με σάλτσα αυγολέμονο.

Σημείωση: Αν τα βάλετε σε χύτρα ταχύτητας αντί για κατσαρόλα, δεν χρειάζεται να σκεπαστούν με πιάτο και ο χρόνος μαγειρέματος είναι 20 λεπτά
Από Foodland 12/12/2010
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code