Συστατικά
• ½ κιλό χυλοπίτες
• 150 γραμ. γραβιέρα
• 150 γραμ. μαλακό τυρί
• ½ κιλό κρέμα γάλακτος
• 1 μικρό πακέτο βούτυρο φρέσκο ( 125 γραμ.)
• 1 κουτί ντοματάκια.
• 150 γραμ. γραβιέρα
• 150 γραμ. μαλακό τυρί
• ½ κιλό κρέμα γάλακτος
• 1 μικρό πακέτο βούτυρο φρέσκο ( 125 γραμ.)
• 1 κουτί ντοματάκια.

Οδηγίες Μαγειρέματος
Βράζουμε τις χυλοπίτες, τις στραγγίζουμε και τις περιχύνουμε με καυτό βούτυρο (το μισό πακέτο).
Με το υπόλοιπο βούτυρο και τη ντομάτα κάνουμε μια πηκτή σάλτσα.
Ανακατεύουμε τα τυριά, τριμμένα, σε ένα μπολ και τα χωρίζουμε στα 3.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί πυρέξ και στρώνουμε το 1/3 από τις χυλοπίτες.
Πασπαλίζουμε με μέρος των τυριών, ρίχνουμε τη μισή σάλτσα και μερικές κουταλιές από την κρέμα γάλακτος.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για δεύτερη φορά, ήτοι στρώνουμε χυλοπίτες, τυριά, υπόλοιπη σάλτσα, κρέμα.
Στην τελευταία στρώση με χυλοπίτες βάζουμε μόνο τυριά και κρέμα.
Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175ο C για 1/2 ώρα με 3/4 έως ότου ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
Βγάζουμε από τον φούρνο και τις σερβίρουμε.
Καλή Όρεξη
Με το υπόλοιπο βούτυρο και τη ντομάτα κάνουμε μια πηκτή σάλτσα.
Ανακατεύουμε τα τυριά, τριμμένα, σε ένα μπολ και τα χωρίζουμε στα 3.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί πυρέξ και στρώνουμε το 1/3 από τις χυλοπίτες.
Πασπαλίζουμε με μέρος των τυριών, ρίχνουμε τη μισή σάλτσα και μερικές κουταλιές από την κρέμα γάλακτος.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για δεύτερη φορά, ήτοι στρώνουμε χυλοπίτες, τυριά, υπόλοιπη σάλτσα, κρέμα.
Στην τελευταία στρώση με χυλοπίτες βάζουμε μόνο τυριά και κρέμα.
Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175ο C για 1/2 ώρα με 3/4 έως ότου ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
Βγάζουμε από τον φούρνο και τις σερβίρουμε.
Καλή Όρεξη
21/01/2010
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: