Κιμάς για Πιλάφι και Μακαρόνια

Συστατικά

3 ψήφοι
3.3 από 53 ψήφοι
300 γραμ. κιμά
1 κρεμμύδι μέτριο
1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτα
1 ποτήρι νερό
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή 50 ml λάδι
1 κομματάκι κανέλλα
• Λίγο μαϊντανό
• Αλάτι, πιπέρι
Κιμάς για Πιλάφι και Μακαρόνια
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Τρίβουμε το κρεμμύδι το νεροβράζουμε με 2-3 κουταλιές της σούπας (νερό), και όταν πιεί το νερό του ρίχνουμε το λάδι ή βούτυρο.

Αφήνουμε λίγο να σωταριστεί το κρεμμύδι και μετά ρίχνουμε τον κιμά.

Τον ανακατεύουμε λίγο με ένα ξύλινο πηρούνι ώστε να δια λυθούν οι σβώλοι και να σωταριστεί καλά.

Τον σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ντομάτα, το νερό τη ζάχαρη, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και την κανέλλα.

Τα αφήνουμε όλα να βράσουν καλά έως ότου πιούν το ζουμί και μείνουν με λίγη σάλτσα.

Ο κιμάς είναι έτοιμος να τον σερβίρουμε πάνω στο πιλάφι ή τα μακαρόνια μας.

Καλή Όρεξη!
Από Anasia 26/01/2010
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code