Συστατικά
• 225 γραμ. μακαρονάκι κοφτό
• 100 γραμ. ψιλοκομμένο μπέϊκον
• 3 κουταλάκια του γλυκού λάδι ελιάς
• 1 κουταλιά αποξηραμένα αρωματικά (άνηθο, μαϊντανό κλπ)
• 150 γραμ. γλυκό τυρί τριμμένο
• 100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
• 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
• Αλάτι, πιπέρι
• 25 γραμ μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
• 100 γραμ. ψιλοκομμένο μπέϊκον
• 3 κουταλάκια του γλυκού λάδι ελιάς
• 1 κουταλιά αποξηραμένα αρωματικά (άνηθο, μαϊντανό κλπ)
• 150 γραμ. γλυκό τυρί τριμμένο
• 100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
• 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
• Αλάτι, πιπέρι
• 25 γραμ μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
Οδηγίες Μαγειρέματος
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά.
Τηγανίζουμε το μπέϊκον στο λάδι.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και τα αρωματικά και αφήνουμε να βράσουν.
Ρίχνουμε στα μακαρόνια (που έχουμε στραγγίσει) τη σάλτσα, τη ζάχαρη και τα τυριά (κρατάμε μόνο λίγο κεφαλοτύρι) και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε τα υλικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι, προσθέτουμε τις ελιές, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και ψήνουμε για 5 λεπτά σε μέτριο φούρνο (προθερμασμένο).
Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε ζεστά.
Καλή όρεξη!
Τηγανίζουμε το μπέϊκον στο λάδι.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και τα αρωματικά και αφήνουμε να βράσουν.
Ρίχνουμε στα μακαρόνια (που έχουμε στραγγίσει) τη σάλτσα, τη ζάχαρη και τα τυριά (κρατάμε μόνο λίγο κεφαλοτύρι) και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε τα υλικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι, προσθέτουμε τις ελιές, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και ψήνουμε για 5 λεπτά σε μέτριο φούρνο (προθερμασμένο).
Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε ζεστά.
Καλή όρεξη!
25/02/2010
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: