Πένες με Σάλτσα Πέστο

Συστατικά

3 ψήφοι
4.3 από 53 ψήφοι
500 γραμ. πένες
½ φλιτζάνι μαϊντανό ή βασιλικό
3 σκελίδες σκόρδο
30 γραμ. κουκουνάρια
50 γραμ. πικάντικο τυρί τριμμένο (παρμεζάνα ή λαδοτύρι ή κεφαλοτύρι)
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
50 γραμ. πράσινες ελιές
2 κρεμμύδια
500 γραμ. φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
8 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά βούτυρο
250 γραμ. ζωμό κοτόπουλου
αλάτι, πιπέρι
Πένες με Σάλτσα Πέστο
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Βράζετε τις πένες σε αλατισμένο νερό, αλ ντέντε, τις σουρώνετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.

Εν τω μεταξύ ψιλοκόβετε το μαϊντανό ή το βασιλικό, το σκόρδο και τα κουκουνάρια. Τα χτυπάτε στο μπλέντερ μαζί με το τυρί, με 5 κουταλιές λάδι και 2-3 κουταλιές νερό από αυτό που βράσατε τα ζυμαρικά.

Καθαρίζετε τις πιπεριές και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβετε τις ελιές και τα κρεμμύδια. Κόβετε σε λωρίδες το στήθος κοτόπουλου και το τηγανίζετε στο υπόλοιπο λάδι μαζί με τη μία κουταλιά βούτυρο.

Αφαιρείτε το κοτόπουλο και στο ίδιο λάδι ρίχνετε τις πιπεριές, τις ελιές και τα κρεμμύδια να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλο.

Τ’ αφήνετε να βράσουν για λίγο και προσθέτετε τις πένες και το κοτόπουλο. Τ’ ανακατεύετε με δυο κουτάλες.

Τα ρίχνετε όλα μαζί μέσα στη σάλτσα πέστο. Ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.
Από Foodland 01/12/2010
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code