Μακαρόνια Ορφανά (Σπαγγέτι ναπολιτέν)

Συστατικά

4 ψήφοι
2.5 από 54 ψήφοι
Για δύο άτομα)
1. Μακαρόνια σπαγγέτι μισό πακέτο.

2. 3 ώριμες μεγάλες ντομάτες ή 1 κονσέρβα ντοματάκια αποφλοιωμένα

3. ½ φλιτζάνι (125 ml) νερό

4. 1 σκέλιδα σκόρδο (ή ½ κουταλάκι του τσαγιού σκόνη σκόρδου)

5. 1 κουταλάκι του τσαγιού ξερή ρίγανη

6. ½ κουταλάκι του τσαγιού ξερό βασιλικό

7. 1 κουταλιά της σούπας (15 γρ.) ελαιόλαδο

8. Αλάτι- πιπέρι
Δεν υπάρχει προεπισκόπηση
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

• Βράζουμε τα μακαρόνια σε ελαφρά αλατισμένο νερό.

• Βράζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας (εκτός από το ελαιόλαδο) σε χαμηλή φωτιά.

• Προσοχή, γιατί η σάλτσα ντομάτας πετάγεται από την κατσαρόλα, γι αυτό θα πρέπει να κρατάμε τη φωτιά χαμηλή και αν θέλουμε, να έχουμε την κατσαρόλα μισοσκεπασμένη.

• Όταν η σάλτσα πήξει προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμη.

• Αν μας αρέσει το σκόρδο το λειώνουμε πιέζοντάς το μέσα σε ένα κουτάλι και το αφήνουμε μέσα στη σάλτσα.

• Αν θέλουμε τη σάλτσα πιο ελαφριά, αφαιρούμε το σκόρδο, πριν σερβίρουμε τη σάλτσα.

• Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

• Ρίχνουμε τη σάλτσα ζεστή πάνω από τα ζυμαρικά.
Από Anasia 25/09/2008
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code