Γαλοπούλα Γεμιστή με Κάστανα

Συστατικά

0 ψήφοι
0.0 από 50 ψήφοι
800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
600 γρ. βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα
200 γρ. βούτυρο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
250 γρ. ξανθή σταφίδα
100 γρ. κουκουνάρι
3 πράσινα μήλα
μισό κιλό μανιτάρια
150 γρ. τεμαχισμένα ξερά βερίκοκα
150 γρ. τεμαχισμένα ξερά δαμάσκηνα
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1/2 ποτήρι του κρασιού τοματοχυμό,
1 ποτήρι κονιάκ
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Γαλοπούλα Γεμιστή με Κάστανα
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα μισά από τα μανιτάρια και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο βούτυρο. Προσθέτουμε τον κιμά , ανακατεύουμε διαρκώς επί τρία λεπτά και σβήνουμε με λίγο κρασί.

Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας , αλάτι και πιπέρι και περιμένουμε μέχρι το μίγμα να πάρει βράση . Ρίχνουμε τότε τα βρασμένα κάστανα και αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί για πέντε λεπτά .Κατόπιν ρίχνουμε τη σταφίδα τα δαμάσκηνα , το κουκουνάρι , τα βερίκοκα , το υπόλοιπο κρασί , το κονιάκ και τον τοματοχυμό.

Στο τέλος προσθέτουμε τα μήλα ψιλοκομμένα και τα υπόλοιπα μανιτάρια , ψημένα για λίγα λεπτά στο γκριλ. Η γέμιση είναι έτοιμη . Γεμίζουμε τη γαλοπούλα , προσέχοντας να την ράψουμε καλά για να μη βγει έξω η γέμιση και ψήνουμε με τον ίδιο τρόπο .

Καλή όρεξη
Από Foodland 18/11/2009
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code