Συστατικά
800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
600 γρ. βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα
200 γρ. βούτυρο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
250 γρ. ξανθή σταφίδα
100 γρ. κουκουνάρι
3 πράσινα μήλα
μισό κιλό μανιτάρια
150 γρ. τεμαχισμένα ξερά βερίκοκα
150 γρ. τεμαχισμένα ξερά δαμάσκηνα
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1/2 ποτήρι του κρασιού τοματοχυμό,
1 ποτήρι κονιάκ
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
600 γρ. βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα
200 γρ. βούτυρο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
250 γρ. ξανθή σταφίδα
100 γρ. κουκουνάρι
3 πράσινα μήλα
μισό κιλό μανιτάρια
150 γρ. τεμαχισμένα ξερά βερίκοκα
150 γρ. τεμαχισμένα ξερά δαμάσκηνα
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1/2 ποτήρι του κρασιού τοματοχυμό,
1 ποτήρι κονιάκ
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Οδηγίες Μαγειρέματος
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα μισά από τα μανιτάρια και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο βούτυρο. Προσθέτουμε τον κιμά , ανακατεύουμε διαρκώς επί τρία λεπτά και σβήνουμε με λίγο κρασί.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας , αλάτι και πιπέρι και περιμένουμε μέχρι το μίγμα να πάρει βράση . Ρίχνουμε τότε τα βρασμένα κάστανα και αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί για πέντε λεπτά .Κατόπιν ρίχνουμε τη σταφίδα τα δαμάσκηνα , το κουκουνάρι , τα βερίκοκα , το υπόλοιπο κρασί , το κονιάκ και τον τοματοχυμό.
Στο τέλος προσθέτουμε τα μήλα ψιλοκομμένα και τα υπόλοιπα μανιτάρια , ψημένα για λίγα λεπτά στο γκριλ. Η γέμιση είναι έτοιμη . Γεμίζουμε τη γαλοπούλα , προσέχοντας να την ράψουμε καλά για να μη βγει έξω η γέμιση και ψήνουμε με τον ίδιο τρόπο .
Καλή όρεξη
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας , αλάτι και πιπέρι και περιμένουμε μέχρι το μίγμα να πάρει βράση . Ρίχνουμε τότε τα βρασμένα κάστανα και αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί για πέντε λεπτά .Κατόπιν ρίχνουμε τη σταφίδα τα δαμάσκηνα , το κουκουνάρι , τα βερίκοκα , το υπόλοιπο κρασί , το κονιάκ και τον τοματοχυμό.
Στο τέλος προσθέτουμε τα μήλα ψιλοκομμένα και τα υπόλοιπα μανιτάρια , ψημένα για λίγα λεπτά στο γκριλ. Η γέμιση είναι έτοιμη . Γεμίζουμε τη γαλοπούλα , προσέχοντας να την ράψουμε καλά για να μη βγει έξω η γέμιση και ψήνουμε με τον ίδιο τρόπο .
Καλή όρεξη
18/11/2009
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: