Συστατικά
7 αυγά
μισό ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές κοφτές ζάχαρη
λίγο αλεύρι
αλάτι
Για το σιρόπι:
1 ποτήρι ζάχαρη
2 φλιτζάνια μέλι
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι καρύδια και κανέλα για το πασπάλισμα
μισό ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές κοφτές ζάχαρη
λίγο αλεύρι
αλάτι
Για το σιρόπι:
1 ποτήρι ζάχαρη
2 φλιτζάνια μέλι
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι καρύδια και κανέλα για το πασπάλισμα

Οδηγίες Μαγειρέματος
Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και ζυμώνουμε καλά ενώ στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο-λίγο το χυμό πορτοκάλι.
Αφού τη δουλέψουμε καλά, την τυλίγουμε σε μία πετσέτα για μισή ώρα.
Μετά ανοίγουμε ψιλό φύλλο και το κόβουμε σε λωρίδες δημιουργώντας διάφορα σχήματα.
Τα ψήνουμε στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και σε πολύ λάδι. Όταν ροδίσουν, είναι έτοιμα.
Ενώ τα βάζουμε σε πιατέλα, ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι και τα πασπαλίζουμε με το καρύδι και την κανέλα.
Αφού τη δουλέψουμε καλά, την τυλίγουμε σε μία πετσέτα για μισή ώρα.
Μετά ανοίγουμε ψιλό φύλλο και το κόβουμε σε λωρίδες δημιουργώντας διάφορα σχήματα.
Τα ψήνουμε στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και σε πολύ λάδι. Όταν ροδίσουν, είναι έτοιμα.
Ενώ τα βάζουμε σε πιατέλα, ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι και τα πασπαλίζουμε με το καρύδι και την κανέλα.
01/12/2010
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου