Βασιλόπιτα Ζαγορίου

Συστατικά

4 ψήφοι
4.8 από 54 ψήφοι
9 ποτήρια αλεύρι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια γάλα
1 ποτήρι χυμός πορτοκάλι και ξύσμα
1 ποτήρι βούτυρο
4 αυγά
18 γρ. μαγιά μπύρας
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Βασιλόπιτα Ζαγορίου
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Σε ένα μπολ λιώνουμε τη μαγιά της μπύρας με ένα ποτήρι χλιαρό νερό , μέσα στην οποία ρίχνουμε επίσης ένα κουταλάκι ζάχαρη και ένα αλάτι.

Σε λεκάνη ανακατεύουμε το μίγμα της μαγιάς, τα αυγά χτυπημένα, το γάλα, το πορτοκάλι με το ξύσμα, τη ζάχαρη και το βούτυρο.

Τα δουλεύουμε όλα μαζί και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνουμε καλά, έως ότου γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη, την οποία απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.

Βάζουμε το ταψί σε ένα ζεστό μέρος για να φουσκώσει. Όταν η ζύμη γίνει, την ξαναζυμώνουμε, την αφήνουμε να ξαναγίνει και τη ζυμώνουμε πάλι και την αφήνουμε να γίνει. Όταν γίνει (για τρίτη φορά ) είναι έτοιμη για ψήσιμο.

Αλείφουμε την επιφάνεια με ένα κρόκο αυγού, που τον έχουμε ανακατέψει με ένα κουταλάκι νερό και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα.

Καλά Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά!

Σημειωση:Ένας τρόπος για φουσκώσει εύκολα η ζύμη είναι να χρησιμοποιήσουμε μπουκάλια με ζεστό νερό μέσα σε ένα ταψί και να τα τοποθετήσουμε κάτω από το ταψί με τη ζύμη.
Από Αnasia 17/12/2010
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code