Παραδοσιακά μελομακάρονα

Συστατικά

2 ψήφοι
5.0 από 52 ψήφοι
2 κιλά αλεύρι

2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού

1 πορτοκάλι ξύσμα

4 ποτήρια λάδι

4 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ

2 κουταλάκια σόδα

1 ποτήρι κονιάκ

½ ποτήρι ζάχαρη

Κανέλα- γαρύφαλλο

Τρυμμένα καρύδια για πασπάλισμα (προαιρετικά)


Υλικά: (Για το σιρόπι)

2 ποτήρι μέλι

2 ποτήρια ζάχαρη

3 ποτήρια νερό
Δεν υπάρχει προεπισκόπηση
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Χτυπάμε τη ζάχαρη μαζί με το λάδι και με με το 1 ½ ποτήρι χυμό πορτοκαλιού.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα 4 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ και το 1 ποτήρι κονιάκ.

Χτυπάμε και πάλι για αρκετή ώρα, μέχρι να λυώσει καλά η ζάχαρη.

Μέσα στο υπόλοιπο χυμό του πορτοκαλιού βάζουμε τα 2 κουταλάκια σόδα, μέχρι να αφρίσουν και μετά τα προσθέτουμε κι αυτά στο μίγμα.

Ανακατεύουμε καλά, ρίχνοντας, ρίχνοντας σιγά-σιγά αλεύρι.

Μόλις διαπιστώσουμε πως η ζύμη έχει σφίξει, αρχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι, μέχρι να πάρει όλο το αλεύρι.

Αμέσως μετά τα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και τα βάζουμε σε ταψί, το οποίο πρώτα έχουμε λαδώσει για να μην κολλήσουν.

Επίσης, φροντίζουμε να έχουν απόσταση μεταξύ τους, γιατί φουσκώνουν και τα ψήνουμε περίπου για 15-20 λεπτά.

Τέλος τα αφήνουμε όλο το βράδυ να κρυώσουν καλά και την επομένη φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας μαζί το μέλι με τη ζάχαρη, ενώ πρέπει να φροντίζουμε να τα ξαφρίζουμε καλά.

Με το σιρόπι περιχύνουμε τα μελομακάρονα και τα πασπαλίζουμε με καρύδια τριμμένα, ανακατεμμένα με κανέλα και λίγη ζάχαρη.
Από Anasia 25/09/2008
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code