Συστατικά
180 γραμ. βούτυρο
320 γραμ. ζάχαρη
3 αυγά ολόκληρα
1 φακελάκι βανίλια
100 γραμ. χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γραμ. χλιαρό γάλα
250 γραμ. αλεύρι
Άχνη ζάχαρη για το στόλισμα
320 γραμ. ζάχαρη
3 αυγά ολόκληρα
1 φακελάκι βανίλια
100 γραμ. χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γραμ. χλιαρό γάλα
250 γραμ. αλεύρι
Άχνη ζάχαρη για το στόλισμα

Οδηγίες Μαγειρέματος
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ να αφρατέψει. Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη, τα αυγά, τη βανίλια, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα.
Διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ στο γάλα και το ρίχνουμε στο μίξερ με τα άλλα υλικά.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι.
Αλευρωβουτυρώνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε το μίγμα ισόπαχα.
Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 175ο Κελσίου. Όταν ψηθεί την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Πασπαλίζουμε τη βασιλόπιτα με ζάχαρη άχνη.
Διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ στο γάλα και το ρίχνουμε στο μίξερ με τα άλλα υλικά.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι.
Αλευρωβουτυρώνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε το μίγμα ισόπαχα.
Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 175ο Κελσίου. Όταν ψηθεί την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Πασπαλίζουμε τη βασιλόπιτα με ζάχαρη άχνη.
01/10/2008
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου