Συστατικά
400 γρ. τυρί φέτα
300 γρ. κολοκύθι τριμμένο
80 γρ. κρεμμύδι ξερό
4 αυγά
80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. ελαιόλαδο
10 γρ. ξύδι
8 γρ. αλάτι
8 γρ. πιπέρι άσπρο
150 γρ. ηλιέλαιο για το τηγάνι
Για τη σάλτσα:
80 γρ. ψητή πιπεριά Φλωρίνης λιωμένη και ανακατεμένη με 50 γρ. ελαιόλαδο
2 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι, κίμινο
300 γρ. κολοκύθι τριμμένο
80 γρ. κρεμμύδι ξερό
4 αυγά
80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. ελαιόλαδο
10 γρ. ξύδι
8 γρ. αλάτι
8 γρ. πιπέρι άσπρο
150 γρ. ηλιέλαιο για το τηγάνι
Για τη σάλτσα:
80 γρ. ψητή πιπεριά Φλωρίνης λιωμένη και ανακατεμένη με 50 γρ. ελαιόλαδο
2 γρ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι, κίμινο
Οδηγίες Μαγειρέματος
Τρίβεις ωμά τα κολοκυθάκια και τα αφήνεις να στραγγίξουν.
Σε ένα μπολ αναμιγνύεις τη φέτα, τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, τα αυγά, το ξύδι, το ελαιόλαδο και το μισό αλεύρι.
Προσθέτεις τα μπαχαρικά και ζυμώνεις. Φτιάχνεις μικρούς κεφτέδες και τους τηγανίζεις σε καυτό ηλιέλαιο. Σερβίρεις αφού πρώτα έχεις τοποθετήσει τη σάλτσα στη βάση του πιάτου.
Σε ένα μπολ αναμιγνύεις τη φέτα, τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, τα αυγά, το ξύδι, το ελαιόλαδο και το μισό αλεύρι.
Προσθέτεις τα μπαχαρικά και ζυμώνεις. Φτιάχνεις μικρούς κεφτέδες και τους τηγανίζεις σε καυτό ηλιέλαιο. Σερβίρεις αφού πρώτα έχεις τοποθετήσει τη σάλτσα στη βάση του πιάτου.
01/11/2009
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου