Κρέπες με σολομό

Συστατικά

1 ψήφος
1.0 από 51 ψήφος
2 κουταλιές άνηθο
6 φέτες καπνιστό σολομό
1 φρέσκο κρεμμυδάκι με τα τρυφερά πράσινα
φύλλα
100 ml κρέμα γάλακτος ή στραγγιστό γιαούρτι
50 γραμμ. κόκκινο μπρικ
2 λεμόνια, αλάτι
Για τη ζύμη
125 γραμμ. αλεύρι
1 αυγό και επιπλέον 1 κρόκο
250 ml γάλα
20 γραμμ. λιωμένο βούτυρο
λίγο αλάτι
βούτυρο για το τηγάνισμα
Δεν υπάρχει προεπισκόπηση
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

1. Κοσκινίστε το αλεύρι με το αλάτι σ' ένα μπολ. Προσθέστε και ανακατέψτε πρώτα τα χτυπημένα αυγά και έπειτα το γάλα (όχι κρύα) και χτυπήστε τη ζύμη με το σύρμα μέχρι να γίνει λεία. Προσθέστε το βούτυρο, λίγο αλάτι και χτυπήστε ελαφρά. Σκεπάστε τη ζύμη και αφήστε τη στην άκρη για μία ώρα.

2. Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά (διαμέτρου 14-16 εκ.) και αλείψτε το με λίγο λιωμένο βούτυρο, πάρτε το στο χέρι, με το άλλο χέρι ρίξτε 1 φλιτζανάκι (του καφέ) ζύμη και περιστρέψτε γρήγορα το τηγάνι, ώστε η ζύμη να καλύψει όλο τον πάτο του τηγανιού.

3. Βάλτε το τηγάνι στη φωτιά και τηγανίστε την κρέπα μέχρι να ροδίσει ελάχιστα. Γυρίστε και από την άλλη πλευρά. Μόλις τηγανίσετε όλες τις κρέπες, βάλτε τες σ' ένα πιάτο, τη μία πάνω στην άλλη. Έτσι ούτε θα στεγνώσουν ούτε θα ξεραθούν.

Η προετοιμασία: Πλύνετε, σκουπίστε τον άνηθο, αφαιρέστε τα κοτσάνια του και ψιλοκόψτε τον. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα τρυφερά πράσινα φύλλα από το φρέσκο κρεμμυδάκι. Ετοιμάστε τη ζύμη ακολουθώντας τη βασική συνταγή, έπειτα προσθέστε τον άνηθο, ανακατέψτε και τηγανίστε τις κρέπες. Βάλτε τις κρέπες σ' ένα πιάτο, τη μία επάνω στην άλλη, και αφήστε τες στην άκρη μέχρι να γίνουν χλιαρές.

Για τη γέμιση: Χτυπήστε ελαφρά σ' ένα μπολ την κρέμα γάλακτος ή το γιαούρτι με 2-3 πρέζες αλάτι, προσθέστε και ανακατέψτε τη με τα πράσινα φύλλα από το κρεμμυδάκι και αλείψτε τις κρέπες με το μείγμα. Στη συνέχεια κόψτε το σολομό σε κομμάτια, μοιράστε τα πάνω στις κρέπες και ολοκληρώστε με το μπρικ.

Για το σερβίρισμα: Πλύνετε με καυτό νερό τα λεμόνια, σκουπίστε τα, κόψτε τα πρώτα σε ροδέλες και έπειτα σε μικρά τρίγωνα. Μπορείτε να σερβίρετε τις κρέπες απλώνοντας την καθεμιά σ' ένα πιάτο ή με τον κλασικό τρόπο κάνοντας ρολάκια ή πουγκιά.
Από Foodland 12/11/2009
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Άλλες συνταγές από Κρέπες

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code