Συστατικά
1 λίτρο πλήρες γάλα
1 λίτρο νερό
4 αυγά
30γρ. μπυρομαγιά
αλεύρι πάνω από 1 κιλό (όσο παρει)
λίγο αλάτι
1 λίτρο νερό
4 αυγά
30γρ. μπυρομαγιά
αλεύρι πάνω από 1 κιλό (όσο παρει)
λίγο αλάτι
Οδηγίες Μαγειρέματος
Διαλύουμε την μαγιά σε ένα ποτήρι με χλιαρό νερό.
Χτυπάμε σε βαθύ σκεύος τα αυγά με ελάχιστο αλάτι. Ρίχνουμε το γάλα και το νερό από χλιαρά ως ζεστά (όχι καυτά), δουλεύοντας συνεχώς το μίξερ.
Σουρώνουμε τη μαγιά μέσα στο μίγμα και συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι λίγο-λίγο, κοσκινισμένο για πιο απαλό.
Μόλις γίνει ένας ομοιογενής χυλός, όχι πολύ πηχτός σκεπάζουμε και διατηρώντας τον ζεστό, περιμένουμε να φουσκώσει στο διπλάσιο μέγεθος.
Σε ένα πιατάκι του καφέ βάζουμε λίγο λάδι και κομμένο στη μέση ένα κρεμμύδι. Βάζουμε ένα τηγάνι Tefal στη φωτιά και βουτάμε το κρεμμύδι στο λάδι και απλώνουμε στο τηγάνι.
Αφού φουσκώσει το μείγμα, παίρνουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού και ρίχνουμε στο τηγάνι
Τις ψήνουμε μόνο από τη μία πλευρά, από την άλλη κάνουν τρυπούλες οι φουσκάλες και ψήνεται.
Μόλις ψηθούν τις βγάζουμε και τις αλείφουμε με βούτυρο ή βιτάμ.
Σημείωση: Το τηγάνι το λαδώνουμε μια φορά στην αρχή και άλλες δύο φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Χτυπάμε σε βαθύ σκεύος τα αυγά με ελάχιστο αλάτι. Ρίχνουμε το γάλα και το νερό από χλιαρά ως ζεστά (όχι καυτά), δουλεύοντας συνεχώς το μίξερ.
Σουρώνουμε τη μαγιά μέσα στο μίγμα και συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι λίγο-λίγο, κοσκινισμένο για πιο απαλό.
Μόλις γίνει ένας ομοιογενής χυλός, όχι πολύ πηχτός σκεπάζουμε και διατηρώντας τον ζεστό, περιμένουμε να φουσκώσει στο διπλάσιο μέγεθος.
Σε ένα πιατάκι του καφέ βάζουμε λίγο λάδι και κομμένο στη μέση ένα κρεμμύδι. Βάζουμε ένα τηγάνι Tefal στη φωτιά και βουτάμε το κρεμμύδι στο λάδι και απλώνουμε στο τηγάνι.
Αφού φουσκώσει το μείγμα, παίρνουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού και ρίχνουμε στο τηγάνι
Τις ψήνουμε μόνο από τη μία πλευρά, από την άλλη κάνουν τρυπούλες οι φουσκάλες και ψήνεται.
Μόλις ψηθούν τις βγάζουμε και τις αλείφουμε με βούτυρο ή βιτάμ.
Σημείωση: Το τηγάνι το λαδώνουμε μια φορά στην αρχή και άλλες δύο φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
17/10/2010
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου