Γεμιστό αρνί ( Αιγινίου )

Συστατικά

1 ψήφος
5.0 από 51 ψήφος

1 αρνάκι(χωρίς τα πόδια σε περίπτωση που δεν χωράει στο φούρνο)
1 αρνίσια συκωταριά
1 ξερό κρεμμύδι
1 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι δυόσμο
1 ματσάκι άνιθο
1 κιλό ρύζι
Μαύρο και κόκκινο πιπέρι
Αλάτι και λάδι για το τηγάνισμα

Δεν υπάρχει προεπισκόπηση
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Αρχικά θα πρέπει να πλύνουμε ιδιαίτερα προσεχτικά τη συκωταριά και να την κόψουμε σε μικρά κομματάκια.


Έπειτα σε μία μεγάλη κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι ν΄αλλάξει λίγο το χρώμα τους. Μετά γεμίζουμε το αρνί με τη γέμιση αυτή, αφήνοντας όμως περιθώριο για να φουσκώσει το ρύζι, και το ράβουμε με μία χοντρή κλωστή.


Το βάζουμε σε δυνατό φούρνο ώστε να <πάρει χρώμα> και στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να σιγοψηθεί για 2 - 3 ώρες.


Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο μείγμα και για να γεμίσουμε αρνίσιες κοιλίτσες. Καλή όρεξη

Από Foodland 21/02/2009
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code