Συστατικά
1 κιλό Αλεύρι σκληρό
350 γρ. Ζάχαρη
3 αυγά
180 γρ. Βούτυρο
300 γρ. νερό
1 κουτάλι του γλυκού Μαχλέπι
1/4 κουτάλι του γλυκού Ξύσμα Πορτοκαλιού
1/2 κουτάλι γλυκού αλάτι
80 γρ. Μαγιά
350 γρ. Ζάχαρη
3 αυγά
180 γρ. Βούτυρο
300 γρ. νερό
1 κουτάλι του γλυκού Μαχλέπι
1/4 κουτάλι του γλυκού Ξύσμα Πορτοκαλιού
1/2 κουτάλι γλυκού αλάτι
80 γρ. Μαγιά
Οδηγίες Μαγειρέματος
Ρίχνουμε στην αρχή όλα τα στερεά υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ και ανακατεύουμε. Μετά ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό, το βούτυρο και τα αυγά. Τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί.
Ζύμωμα:
Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει μεταξένια και απαλή. Στο τελείωμα ζυμώνουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο στα χέρια μας για να μη ξεραθεί.
Μόλις ζυμώσουμε καλά, το αφήνουμε σε μια λεκάνη σκεπασμένη καλά μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της ζύμης και να αναδειχθούν τα αρώματα.
Στη συνέχεια το κόβουμε σε 4 κομμάτια του μισού κιλού, τα πλάθουμε σε σχήμα μπαστουνιού και τα αφήνουμε να "ξεκουραστούν" ένα τέταρτο της ώρας.
Πλέκουμε τη ζύμη μας σε σχήμα πλεξούδας και τα αλείφουμε με αυγό. Αν έλουμε πασπαλίζουμε και φιλέ αμυγδάλου.
Ψήσιμο:
Θα το αφήσουμε στο φούρνο για μια ώρα στους 60-70 βαθμούς. Αφού βγάλουμε το τσουρέκι από τον φούρνο, τοποθετούμε ένα κόκκινο αυγό σε αυτό.
Καλή όρεξη!
Αυτή η συνταγή είναι μια προσφορά των φούρνων Αφοί Σταγκίδη
Ζύμωμα:
Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει μεταξένια και απαλή. Στο τελείωμα ζυμώνουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο στα χέρια μας για να μη ξεραθεί.
Μόλις ζυμώσουμε καλά, το αφήνουμε σε μια λεκάνη σκεπασμένη καλά μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της ζύμης και να αναδειχθούν τα αρώματα.
Στη συνέχεια το κόβουμε σε 4 κομμάτια του μισού κιλού, τα πλάθουμε σε σχήμα μπαστουνιού και τα αφήνουμε να "ξεκουραστούν" ένα τέταρτο της ώρας.
Πλέκουμε τη ζύμη μας σε σχήμα πλεξούδας και τα αλείφουμε με αυγό. Αν έλουμε πασπαλίζουμε και φιλέ αμυγδάλου.
Ψήσιμο:
Θα το αφήσουμε στο φούρνο για μια ώρα στους 60-70 βαθμούς. Αφού βγάλουμε το τσουρέκι από τον φούρνο, τοποθετούμε ένα κόκκινο αυγό σε αυτό.
Καλή όρεξη!
Αυτή η συνταγή είναι μια προσφορά των φούρνων Αφοί Σταγκίδη
19/02/2010
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: