Συστατικά
1 συκωταριά (αρνιού)
½ ποτήρι λάδι
1 κουταλιά της σούπας φυτικό βούτυρο.
2 λεμόνια
2 αυγά
2 μαρούλια χοντροκομμένα
½ κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
5-6 κουταλιές ρύζι (γλασέ)
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες Μαγειρέματος
Πλένουμε καλά τη συκωταριά και τη ρίχνουμε σε νερό, που βράζει. Μετά από 2-3 βράσεις σβήνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε στο νερό για 1 ώρα περίπου.
Όταν τη βγάλουμε χλιαρή την κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τη συκωταριά.
Τη σβήνουμε με το χυμό 1 λεμονιού και με 1 ποτήρι ζουμί, που έχουμε κρατήσει από το βραστό. Ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι .
Ενώ βράζει, προσθέτουμε το μαρούλι και τον άνηθο. Όταν μαλακώσει το μαρούλι, προσθέτουμε το ρύζι.
Αφού είναι έτοιμο και το ρύζι η μαγειρίτσα είναι έτοιμη.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο, με τον γνωστό τρόπο, χρησιμοποιώντας το χυμό του 1 λεμονιού και τα δύο αυγά και το προσθέτουμε στη μαγειρίτσα.
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: