Μαγειρίτσα

Συστατικά

0 ψήφοι
0.0 από 50 ψήφοι

1 συκωταριά (αρνιού)
½ ποτήρι λάδι
1 κουταλιά της σούπας φυτικό βούτυρο.
2 λεμόνια
2 αυγά
2 μαρούλια χοντροκομμένα
½ κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
5-6 κουταλιές ρύζι (γλασέ)
Αλάτι, πιπέρι

Δεν υπάρχει προεπισκόπηση
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Πλένουμε καλά τη συκωταριά και τη ρίχνουμε σε νερό, που βράζει. Μετά από 2-3 βράσεις σβήνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε στο νερό για 1 ώρα περίπου.


Όταν τη βγάλουμε χλιαρή την κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τη συκωταριά.


Τη σβήνουμε με το χυμό 1 λεμονιού και με 1 ποτήρι ζουμί, που έχουμε κρατήσει από το βραστό. Ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι .


Ενώ βράζει, προσθέτουμε το μαρούλι και τον άνηθο. Όταν μαλακώσει το μαρούλι, προσθέτουμε το ρύζι.


Αφού είναι έτοιμο και το ρύζι η μαγειρίτσα είναι έτοιμη.


Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο, με τον γνωστό τρόπο, χρησιμοποιώντας το χυμό του 1 λεμονιού και τα δύο αυγά και το προσθέτουμε στη μαγειρίτσα.

Από Anasia 01/10/2008
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code