Συστατικά
Μπακαλιάρος παστός (όσες φέτες θέλουμε)
Λάδι κατά προτίμηση ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή απλό με λίγη μπύρα)
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Λάδι κατά προτίμηση ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή απλό με λίγη μπύρα)
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

Οδηγίες Μαγειρέματος
• Κόβουμε τον μπακαλιάρο και τον βάζουμε σε πολύ νερό από την προηγούμενη το βράδυ (προσθέτοντας μια χούφτα αλάτι την πρώτη φορά).
• Αλλάζουμε το νερό πολλές φορές-έτσι ώστε να ξαλμυρίσει καλά.
• Ξεπλένουμε, αφαιρούμε το δέρμα του, κόβουμε τα κόκαλα που προεξέχουν και βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια του στο κουρκούτι, που έχουμε φτιάξει λίγο πιο πριν, με αλεύρι, μπέικιν και μπύρα
.
• Τηγανίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου σε δυνατή φωτιά με μπόλικο λάδι.
• Το σερβίρουμε με σκορδαλιά ή και παντζαροσαλάτα.
• Αλλάζουμε το νερό πολλές φορές-έτσι ώστε να ξαλμυρίσει καλά.
• Ξεπλένουμε, αφαιρούμε το δέρμα του, κόβουμε τα κόκαλα που προεξέχουν και βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια του στο κουρκούτι, που έχουμε φτιάξει λίγο πιο πριν, με αλεύρι, μπέικιν και μπύρα
.
• Τηγανίζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου σε δυνατή φωτιά με μπόλικο λάδι.
• Το σερβίρουμε με σκορδαλιά ή και παντζαροσαλάτα.
30/11/2009
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου