Συστατικά
• 1 κιλό σαρδέλες
• 500 γρ αλάτι χοντρό
• 2 λίτρα νερό
• 500 γρ αλάτι χοντρό
• 2 λίτρα νερό

Οδηγίες Μαγειρέματος
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες, αφαιρούμε τα κεφάλια, τις πλένουμε και τις τοποθετούμε σε ένα δοχείο.
Σε μία λεκάνη διαλύουμε το αλάτι στο νερό και την άλμη που θα προκύψει τη ρίχνουμε επάνω στις σαρδέλες.
Για να μείνουν οι σαρδέλες στη θέση τους, βυθισμένες όταν προσθέσουμε την άλμη, τις σκεπάζουμε με ένα πιάτο.
Τις αφήνουμε 2-3 μέρες, ανάλογα με το μέγεθός τους. Αν είναι μικρές σε δυο μέρες είναι έτοιμες, αλλιώς θέλουν άλλη μια.
Αν ο καιρός είναι πολύ ζεστός, βάζουμε το δοχείο στο ψυγείο.
Όταν περάσουν οι απαιτούμενες ημέρες στραγγίζουμε από την άλμη τις σαρδέλες και τις μεταφέρουμε σε βάζο ή τάπερ και τις καλύπτουμε με λάδι.
Είναι έτοιμες για κατανάλωση και μπορούν να διατηρηθούν πολύ καιρό στο ψυγείο.
Σε μία λεκάνη διαλύουμε το αλάτι στο νερό και την άλμη που θα προκύψει τη ρίχνουμε επάνω στις σαρδέλες.
Για να μείνουν οι σαρδέλες στη θέση τους, βυθισμένες όταν προσθέσουμε την άλμη, τις σκεπάζουμε με ένα πιάτο.
Τις αφήνουμε 2-3 μέρες, ανάλογα με το μέγεθός τους. Αν είναι μικρές σε δυο μέρες είναι έτοιμες, αλλιώς θέλουν άλλη μια.
Αν ο καιρός είναι πολύ ζεστός, βάζουμε το δοχείο στο ψυγείο.
Όταν περάσουν οι απαιτούμενες ημέρες στραγγίζουμε από την άλμη τις σαρδέλες και τις μεταφέρουμε σε βάζο ή τάπερ και τις καλύπτουμε με λάδι.
Είναι έτοιμες για κατανάλωση και μπορούν να διατηρηθούν πολύ καιρό στο ψυγείο.
30/11/2009
Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!
Γράψε την Κριτική σου
Προεπισκόπηση Κριτικής: