Πέστροφα γεμιστή

Συστατικά

1 ψήφος
5.0 από 51 ψήφος
4 καθαρισμένες πέστροφες 225 γραμ. η κάθε μία
2 λειωμένες σκελίδες σκόρδο
125 γραμ. ψίχουλα από φρέσκο ψωμί
1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
125 γραμ. λειωμένο βούτυρο
25 γραμ. φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
1 μοσχολέμονο σε φέτες
• Τούφες φρέσκου άνηθου για γαρνιτούρα
Πέστροφα γεμιστή
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Καθαρίζουμε, πλένουμε τα ψάρια και αφαιρούμε τα πτερύγια. Τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Αναμειγνύουμε τον μαϊντανό, το σκόρδο, το αυγό, τα ψίχουλα του ψωμιού και τους προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Μοιράζουμε το μείγμα στα 4 και γεμίζουμε με αυτό τις κοιλιές των ψαριών.

Αλείφουμε κάθε ψάρι με λειωμένο βούτυρο και του βάζουμε από πάνω φέτες λεμονιού και μοσχολέμονου. Τα ψήνουμε στο γκριλ ή στα κάρβουνα για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίζοντάς τα προσεκτικά (ακόμη καλύτερα αν τα έχουμε βάλει σε διπλή σκάρα και τα γυρίζουμε μαζί της).

Γαρνίρουμε με άνηθο προαιρετικά και σερβίρουμε αμέσως για να είναι ζεστά μαζί με φρέσκια σαλάτα, πατάτες, και καλαμπόκια ψητά στα κάρβουνα.

Καλή όρεξη!
Από Anasia 03/03/2010
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon

Δεν υπάρχει κάποια κριτική. Γίνε ο πρώτος που θα γράψει!

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code