Τσιπούρες στο Αλάτι

Συστατικά

0 ψήφοι
0.0 από 50 ψήφοι
2-3 Τσιπούρες (όσες θέλει ο καθένας)
Αλάτι Χοντρό
Θυμάρι ή Δενδρολίβανο
1 Λεμόνι
Τσιπούρες στο Αλάτι
Επικοινωνήστε μαζί μας για τη συνταγή Στείλτε τη συνταγή σε ένα φίλο Εκτυπώστε τη συνταγή

Οδηγίες Μαγειρέματος

Καθαρίζουμε τα ψάρια μας από τα λέπια και βγάζουμε τα εντόσθια. Αμέσως μετά τα πλένουμε πολύ καλά με νερό.

Κόβουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο το οποίο να είναι σε μήκος μεγαλύτερο από το ψάρι μας και βάζουμε μια στρώση χοντρό αλάτι (να είναι αρκετό) πάνω σε αυτό.

Ρίχνουμε από πάνω από το αλάτι, θυμάρι η δενδρολίβανο και τοποθετούμε πάνω στο αλάτι το ψάρι, αφού έχουμε βάλει στην κοιλιά του μια φετούλα λεμόνι.

Στη συνέχεια βάζουμε πάνω στο ψάρι θυμάρι και μετά πάλι χοντρό αλάτι. Φροντίζουμε ώστε το ψάρι να έχει καλυφτεί από το αλάτι κι γι'αυτό το πατάμε λίγο με το αλάτι και μετά το τυλίγουμε με το αλουμινόχαρτο.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα ψάρια.

Το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-40 λεπτά.

Αφού το βγάλουμε από το φούρνο ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και βγάζουμε το αλάτι το οποίο έχει γίνει σαν κρούστα. Οπότε μπορούμε να το "σπάσουμε" με ένα μαχαιράκι και το υπόλοιπο ψάρι το καθαρίζουμε με χαρτοπετσέτα ώστε να φύγει το πολύ αλάτι.

Με τον τρόπο αυτό το ψάρι μας είναι ζουμερό αφού έχει όλα τα ζουμιά του και επίσης δε μυρίζει ο φούρνος και το σπίτι!!

Συνοδεύεται με ρυζάκι ή πουρέ.


Καλή όρεξη!

Η υπέροχη αυτή συνταγή είναι μια προσφορά από tosaini.blogspot.com
Από tosaini 08/03/2010
Μοίρασέ το: facebook twitter stumble upon
Katerina στις 16/12/2010 10:48
0 ψήφοι
Καλημέρα και ευχαριστούμε για τη συνταγή!

Το ψάρι καλύτερα να μην το καθαρίσεις, βγάζεις μόνο τα εντόσθια και αφήνεις τα λέπια, αυτά θα βγουν μαζί με την πέτσα και το αλάτι στο τέλος.

Φιλια

Γράψε την Κριτική σου

Σημείωση: Οι κριτικές σας, πρέπει να εγκριθούν, πριν εμφανιστούν δημόσια.
Κωδικός Επιβεβαίωσης:
 
QR code